16 Φεβ 2012

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ



Η Διοίκηση της ΕΡΤ με μια απεγνωσμένη προσπάθεια επιχειρεί να απολογηθεί για τη «σφαγή των συμβασιούχων», στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καταφεύγοντας σε απολύτως φιλολογικές επισημάνσεις, με μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Δεν μπορεί, όμως, να κρύψει με τίποτα ούτε τις ευθύνες της, δηλαδή, τον αποκλεισμό 103 δημοσιογράφων, που προστίθενται στους συναδέλφους μας -οι οποίοι «κόπηκαν» κατά τις προηγούμενες εξίσου διαβλητές διαδικασίες- ούτε και το γεγονός ότι οι αποφάσεις της ξεπερνούν ακόμη και το νόμο πρόκληση Παπακωνσταντίνου, που αφορά μειώσεις κατά 50% των συμβάσεων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί για άλλη μια φορά τη Διοίκηση της ΕΡΤ και την κυβέρνηση να αναλογιστούν το μέγεθος των ευθυνών τους και επισημαίνει ότι οφείλουν:
-Να δώσουν στη δημοσιότητα, αφ’ ενός τα κριτήρια που αυθαίρετα καθόρισε το Δ.Σ. της ΕΡΤ και, αφετέρου, τη μοριοδότηση, στην οποία επεδόθη με πάθος η επιτροπή αξιολόγησης για να αποκλείσει συναδέλφους.
-Να ανανεώσουν όλες τις συμβάσεις, δεδομένου ότι δεν έπαψαν να υφίστανται οι ανάγκες, τις οποίες εκλήθησαν να καλύψουν οι συνάδελφοι, σύμφωνα με τη δημόσια προκήρυξη του 2010.
-Να αποκαταστήσουν με πρόσθετη διαδικασία όλους όσοι παράνομα και καταχρηστικά απολύθηκαν στο παρελθόν ή αποκλείστηκαν με παρεμφερείς αυθαίρετες διαδικασίες κατά την εξέταση των δικαιολογητικών τους, το 2010. Όλοι διατηρούν αναφαίρετο το δικαίωμά τους στην εργασία.

Σχετική επιστολή εστάλη χθες στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

« Τα πρωτοφανή, που κυριαρχούν αυτή την περίοδο στην ΕΡΤ, με την σκανδαλώδη διαδικασία, η οποία οδήγησε «στην σφαγή των συμβασιούχων», αναδεικνύουν το πρόβλημα έλλειψης διαφάνειας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η διοίκηση, διευθυντικά στελέχη και συνεργάτες τους με την παράκαμψη διαδικασιών, με την ανακάλυψη «συντελεστών βαρύτητας» του διευθυντικού δικαιώματος, καθιερώνουν πρακτικές προγραφών εργαζομένων.

Η ΕΡΤ Α.Ε. οφείλει πολλά και ενδεχομένως τα περισσότερα στην εργασία και τη συμμετοχή των συναδέλφων, οι οποίοι ωστόσο κακήν κακώς εκδιώκονται ως συμβασιούχοι, που αν και καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ξαφνικά για τη διοίκηση και την κυβέρνηση «περισσεύουν» ή άλλοι οδηγούνται στην εφεδρεία και υποχρεωτικά στην έξοδο από την ΕΡΤ και το επάγγελμα, με πρόωρη συνταξιοδότηση.

Αντιλαμβάνεστε ότι ταυτόχρονα με τις απαράδεκτες πολιτικές επιλογές της περιόδου, η ΕΡΤ Α.Ε. έχει μετόχους, που ευθύνονται και γι’ αυτά, αλλά και διοίκηση η οποία ελέγχεται ως προς τη νομιμότητα ή μη των αποφάσεών της.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει υποχρέωση να σας εγκαλέσει αλλά και να σας καλέσει να τηρήσετε τη νομιμότητα και ταυτόχρονα να διασφαλίσει, με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του, τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς