25 Ιουν 2009

Τους εκπροσώπους των κομμάτων συναντούν οι εργαζόμενοι του Ελεύθερου Τύπου

Αναβολή συμφωνήθηκε με τον διορισμένο από την εργοδότρια εταιρεία του Ελεύθερου Τύπου εκκαθαριστή στην πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης του προσωπικού του «Ελεύθερου Τύπου» για τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος 1387/83 (περί ομαδικών απολύσεων) την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι. Παρά την νομική βοήθεια που παρέχεται στους εργαζόμενους απο τους νομικούς συμβούλους των εμπλεκόμενων Σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ) στις συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις των συντακτών συζητείται το ενδεχόμενο «πρόσλήψης» νομικού συμβούλου από τους δημοσιογράφους.
Εχει προγραμματιστεί νέα συνέλευση των εργαζόμενων στήν οποία η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων ζητα να παρίστανται, πλάι στην εξουσιοδοτημένη απο τη συνέλευση 5μελη επιτροπή που θα διεξάγει τις διαβουλεύσεις, όλα τα σωματεία, για να παρακολουθούν, να ενημερώνονται και να συμβουλεύουν τους εργαζόμενους.
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνεται ο κύκλος επαφών με τα πολιτικά κόμματα που αποφάσισε η γενική συνέλευση των συντακτών. Τόσο οι αρχηγοί των κομμάτων, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέκος Αλαβάνος όσο και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσαν τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων και αναμένουν συγκεκριμένες προτάσεις. Οι συναντήσεις ολοκληρώνονται σήμερα το πρωί με τον ευρωβουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ.
Με βάση αποφάσεις προηγούμενων συνελεύσεων οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο ζητούν την επανέκδοση της εφημερίδας με βίωσιμη λύση, ξεκαθαρίζοντας ότι οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς