10 Μαρ 2015

Στη σκιά του Μεγάλου Αδελφού οι εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ στην ΕΣΗΕΑ


Βόμβα μεγατόνων έσκασε σήμερα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.  Στο κυλικείο της ΕΣΗΕΑ -το οποίο έχει χαριστικά ενοικιαστεί στο ίδιο άτομο που νοίκιασε και το καφενείο στο ισόγειο του κτιρίου με σκανδαλώδη σύμβαση- έχουν μπει κάμερες εικόνας και ήχου.
Οι κάμερες αυτές (δύο τον αριθμό) έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις στρατηγικές ώστε να ελέγχουν, όποιον μπαίνει στο χώρο από το ασανσέρ και τις σκάλες και όποιον κάθεται στην αίθουσα η στο μπάρ, φωτογραφίζοντάς τον αλλά και καταγράφοντας ότι λέει.  Που σημαίνει ότι αύριο και μεθαύριο οι εκλογές , θα γίνονται υπό την σκιά του Μεγάλου Αδελφού- τουλάχιστον στον Α΄όροφο!!!
Τις κάμερες ...

...πρόσεξε το έμπειρο μάτι του Γιώργου Φιλιππάκη, γνωστού αστυνομικού συντάκτη ο οποίος και το κατήγγειλε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αφήνοντας εμβρόντητους όλους. Μετά την πρώτη αμηχανία η πρόεδρος ζήτησε να κληθεί η φερόμενη ως ιδιοκτήτρια για να δώσει εξηγήσεις (δεν ήρθε διότι όπως είπε εκείνη την ώρα αντιμετώπιζε υγειονομικό έλεγχο στο καφενείο) ενώ ο κ. Γιουκάκης πρότεινε να γίνει επιτροπή από μέλη του ΔΣ και τους νομικούς συμβούλους για να διερευνήσει το θέμα.
Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε άμεσα καθώς τα προτεινόμενα μέλη αρνήθηκαν να κάνουν ανακρίσεις. Οι  Δ. Τσαλαπάτης, την Ν. Νταουντάκη και τον Γ. Φιλιππάκης ζήτησαν  να κληθεί η αστυνομία ώστε να καταγράψει το γεγονός τονίζοντας ότι πρέπει να αναζητηθούν τα αρχεία καταγραφής από τις κάμερες. Έτσι και έγινε.
Στον χώρο του καφενείου κατέβηκαν αμέσως η Νανά Νταουντάκη και ο Μάκης Διόγος (αντιπρόεδρος υπεύθυνος  για τα κτίρια) όπου και επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες του Γ. Φιλιππάκη. Μάλιστα η Ν.Νταουντάκη φωτογράφισε τις κάμερες και κατέθεσε τις φωτογραφίες στη γραμματεία για να πρωτοκολληθούν.

Απομένει να δούμε τι θα δείξει η αστυνομική έρευνα. Ας σημειωθεί ότι πάντα, όλα τα ΔΣ, είχαν αρνηθεί για λόγους αρχής να δεχτούν αστυνομική προστασία, ακόμη και όταν γινόντουσαν επιθέσεις.  Κάποιοι, πάντως, φαίνεται ότι βρίσκουν πολύ φυσική την παρακολούθηση, όπως φάνηκε από την ευκολία με την οποία είχαν δεχτεί να μπουν κάμερες στις αίθουσες της έκθεσης για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ. Σχέδιο που σταμάτησε μετά την έντονη αντίδραση μέσα στο ΔΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς