31 Ιαν 2010

Το FacebooK “υποχείριο” της μαφίας


της Ηλιάνας Γιαννούλη
Ένας από τους πιο γνωστούς γκάνγκστερς της Βρετανίας χρησιμοποιούσε το Facebook για να απειλεί και να εκφοβίζει τους εχθρούς του, μέσα από φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Sunday Times.
O Colin Gunn, διαβόητος νονός του υποκόσμου, φέρεται να χρησιμοποιούσε το Facebook για να επικοινωνεί με τους 565 « φίλους» τους τελευταίους δύο μήνες. Λέγεται μάλιστα, ότι ο ίδιος συντονίζει το καρτέλ ναρκωτικών και οργανωμένου εγκλήματος που βρίσκεται υπό τον έλεγχό του μέσα από τη φυλακή.Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι του επετράπη να ανοίξει λογαριασμό στο Facebook από διοικητές της φυλακής, υπονοώντας ότι ήταν νόμιμο δικαίωμά του.

Σε μία ανάρτησή του ο Gunn, αναφέρει: «Θα επιστρέψω σπίτι μια μέρα και περιμένω με ανυπομονησία την στιγμή που θα κοιτάξω στα μάτια συγκεκριμένων ανθρώπων και θα δω το φόβο τους για μένα μέσα τους».
Η εγκληματική αυτοκρατορία του Gunn στο Νότιγχαμ είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η πόλη αυτή είναι γνωστή ως « η πόλη της δολοφονίας».Ο λογαριασμός του στο Facebook τον οποίο ενημέρωνε σε καθημερινή βάση, έκλεισε την Παρασκευή, οπότε και Sunday Times και ανακίνησαν το θέμα.

Ο Jack Straw, δικαστικός φορέας, δήλωσε ότι θα πατάξει τη χρήση του Facebook από τους εγκλείστους σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Το τμήμα του επιμένει ότι η χρήση ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, απαγορεύεται στην φυλακή και ότι ο Gunn δεν πήρε ποτέ άδεια για να ανοίξει λογαριασμό.
NewsTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς