5 Φεβ 2010

Το 24ωρο ενός άνεργου


Οσοι εχουν βρεθει στην ανεργια εχουν μια ιδεα απο οσα κανει ενας ανεργος μεσα στην ημερα, για οσους δεν γνωριζουν ιδου...
Ξυπναει το πρωι με κακη διαθεση, τρωει κατι, γενικα εχει αυξομειωσεις στην ορεξη του, ή θα φαει λιγο ή θα φαει οτι υπαρχει στο ψυγειο.
Αν εχει υπολογιστη τον ανοιγει και κοιταει αν εχει καμια αγγελια εργασιας, στελνει βιογραφικα ακομη και σε αγγελιες που ζητουν γυναικες υπαλληλους και ας ειναι ανδρας, αι σιχτιρ, μια φουστιτσα θα την βαλω, δουλεια να βρω.
Ανοιγει και την τηλεοραση, εκει αν τρωει του κοβεται η ορεξη με οσα ακουει, ψαχνει το σπιτι να δει αν εχει αγορασει σχοινι και μετα σκεπτεται σε ποιο μερος μπορει να το κρεμασει.
Αφου φαει, και του ερθει εμετος απο οσα εξαγγελονται για την παταξη της φοροδιαφυγης κυριως, σηκωνεται και ετοιμαζεται να παει να ψωνισει, βλεπεις για οσους δεν το γνωριζουν το λεω αυτο, και οι ανεργοι τρωνε.
Αυτη η υπενθυμιση ειναι για τον υπουργο υγειας, και οσους νομιζουν οτι οι ανεργοι τρωνε αερα κοπανιστο, με το επιδομα ανεργιας ουτε αυτο δεν μπορεις να αγορασεις πλεον.Κανει window shopping στο σουπερ μαρκετ και αφου αγορασει τα ελαχιστα που μπορει να πληρωσει επιστρεφει στο σπιτι.
Κοιταει τα μεηλ του και αφου δει οτι δεν εχει καμια απαντηση στα βιογραφικα που εχει στειλει,τον πιανει μια βαρια καταθλιψη και ξεσπαει βλεποντας τα μεσημεριανα κουτσομπολιστικα στα καναλια,αυτο γιατι η να ξερνας η να τα βλεπεις το ιδιο ειναι.
Γραφει αναρτησεις στο ιστολογιο του, δουλεια αλλη δεν εχει να κανει, τις στελνει και στο http://www.press-gr.blogspot.com/ σε μια προσπαθεια να επικοινωνησει με πολλους αλλους,και ισως να τον εχουν βαρεθει και εκεινοι ολη μερα αναρτησεις.
Συνηθως επειδη απο την ελλειψη εργασιας δεν κοιμαται νωρις, εκει γυρω στο απογευμα ξεραινεται και οταν ξυπναει βλαστημαει που δεν θα μπορει να κοιμηθει σωστα το βραδυ.
Βλεπει ειδησεις με την ελπιδα οτι ολα αυτα που ζει ειναι ενα ψεμμα και θα ακουσει την αληθεια απο τις ειδησεις,αυτο φυσικα δεν συμβαινει και ετσι το ριχνει στο φαγητο με αποτελεσμα να χρειαζεται ανεφοδιασμο το ψυγειο του καθε μερα.
Αγχωνεται πως θα επιβιωσει μετα το τελος του επιδοματος ανεργιας και των μικρων αποταμιευσεων που εχει,και αν εκεινη την ωρα παιζει στην τηλεοραση το παμε πακετο ξεχνιεται με την θλιψη και την χαρα των αλλων και δεν θυμαται την δικη του.
Διαβαζει αλλα ιστολογια,χαζευει βιντεακια στο γιουτιουμπ,χαζευει και πονηρα βιντεακια,χαζευει που δεν εχει διαθεση να παιξει ουτε το πουλι του,χαζευει γενικα.
Το βραδυ αργα και αφου εχει βαρεθει με ολα οσα εκανε στην διαρκεια της ημερας,παιζει παιχνιδια στο πι-σι,οχι τιποτα δυσκολα,και ελπιζει να τον παρει ο υπνος συντομα.
Χιουμοριστικα λοιπον ενας ανεργος περναει απο ολα αυτα τα σταδια η καποιοι και απο περισσοτερα,το χειροτερο ειναι η ελλειψη διαθεσης μετα απο λιγο καιρο,και η αποδοχη της ανικανοτητας η αχρηστιας του ατομου.

πηγή:anergoidimosiografoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς