27 Ιαν 2010

Δεν κλείνει η VETO- χρηματοδότης με μεγάλο ποσοστο ο Λαυρεντιάδης

Δεν κλείνει τελικά η εφημερίδα VETO του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου καθώς βρέθηκε χρηματοδότης στο πρόσωπο- ποιού άλλου...- του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Εδώ και καιρό, που ή εφημερίδα είχε καθηλωθεί σε πολύ χαμηλές κυκλοφορίες οι εργαζόμενοι περνούσαν το μαρτύριο του…σκωτσέζικου ντους καθώς όλο και ακουγόταν ότι η εφημερίδα κλείνει και όλο έπαιρνε κάποια παράταση.

Ιδιαίτερα τίς δύο εβδομάδες τώρα κυκλοφορούσε επίμονα η φήμη ότι "την Κυριακή (την προηγούμενη και την μεθαυριανή) θα εκδοθεί το τελευταίο φύλλο". Ο ίδιος ο Μάκης είχε ενημερώσει την ΕΣΗΕΑ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του έγινε, ότι αναζητά εναγωνίως χρηματοδότη γιατί είναι αποφασισμένος να σώσει την εφημερίδα.
Σημειώνεται ότι η εφημερίδα πούλησε 34.080 φύλλα την περασμένη Κυριακή, έναντι 29.100 την προηγούμενη.

Σ΄αυτό το διάστημα έκανε διερεύνηση της αγοράς και κάποιες συναντήσεις που είχε με τον Πέτρο Κυριακίδη (που μιλάει και για λογαριασμό του Λ. Λαυρεντιάδη) κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι δύο άνδρες «έδωσαν τα χέρια» αλλά οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν μετά 2-3 μέρες. Το πλειοψηφικό πακέτο κρατάει, όπως θα περίμενε κανείς, ο Τριανταφυλλόπουλος ενώ δεν είναι σίγουρο το ακριβές ποσοστό που παραχωρείται στον κ. Λαυρεντιάδη- ακούγεται από 45-49 με πιθανότερο το δεύτερο.
Έναντι αυτού του ποσοστού θα αναλάβει όλο το οικονομικό βάρος της εφημερίδας και βέβαια τα χρέη.

Είναι σίγουρο ότι θα γίνουν αλλαγές στην εφημερίδα πιθανότατα με νέα διευθυντικά στελέχη, με στόχο την εκτόξευσή της σε μεγάλες κυκλοφορίες. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πιεστούν να δουλέψουν και οι συντάκτες, αλλά είναι άγνωστο αν αυτό γίνει με κίνητρα η...αντικίνητρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς