26 Ιαν 2010

Αγωνιούν οι συντάκτες της Απογευματινής- ψήφισμα της συνέλευσης


ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της “Α” και της “Α.τ.Κ.”

ΠΡΟΣ: κ. Κ. Σαραντόπουλο, εκδότη
κ. Τ. Αθανασιάδη, διευθυντή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εφημερίδα “Απογευματινή” και στην “Απογευματινή της Κυριακής” και την καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων, εμείς οι συντάκτες μετά από γενική συνέλευση αποφασίσαμε, μέσω ανοιχτής επιστολής να εκφράσουμε την αγωνία μας.

Γι' αυτό λοιπόν θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:

1. Ζητάμε την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων με δεδομένο ότι για την πλειοψηφία των συντακτών ο μισθός αυτός αποτελεί το μοναδικό έσοδο. Το ίδιο ισχύει σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά του 2009.
2. Επιθυμούμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις της επιχείρησης περί αναστολής του κυριακάτικου φύλλου, τις περικοπές που αφορούν στην έκδοση του φύλλου της Δευτέρας και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια προκαλεί κλίμα ανασφάλειας και κακή ψυχολογία στους εργαζομένους.
3. Οι όποιες περικοπές γίνονται στο πλαίσιο μείωσης του κόστους μπορεί να φέρουν πρόσκαιρη οικονομική διευκόλυνση, ωστόσο έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα της εφημερίδας και της αποστερούν άλλους πόρους. Ζητάμε, λοιπόν, πριν από τη λήψη σχετικών αποφάσεων, να λαμβάνεται υπ' όψιν ο αντίκτυπός της στη λειτουργία και κυκλοφορία της εφημερίδας.
4. Η ενημέρωση να γίνεται αποκλειστικά μέσω των διευθυντών και της εκλεγμένης εκπροσώπου μας στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Σήμερα, οι συντάκτες βρισκόμαστε στα όρια των φυσικών μας αντοχών καθώς παρέχουμε υπερεργασία, εξαιτίας της δραματικής μείωσης προσωπικού. Επιπρόσθετα, συγκρινόμαστε, αδίκως, με συναδέλφους άλλων εφημερίδων που διαθέτουν περισσότερα μέσα, έχουν σαφείς και ξεκάθαρες αρμοδιότητες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ωστόσο, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι καλή τη πίστει μπορούμε να συνεργαστούμε αρμονικά στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, για το καλό της εφημερίδας. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα εργάζονται σε αυτήν οι ίδιοι συντάκτες, πιο ώριμοι και έμπειροι, που εργάζονταν και στην “Α” των 30.000 φύλλων...
Είμαστε βέβαιοι ότι η εφημερίδα μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες κρίσης, αλλά και να αναπτυχθεί, μόνο αν παράγει ποιοτικό, ανταγωνιστικό δημοσιογραφικό έργο.

Οι συντάκτες της “Απογευματινής”
και της “Απογευματινής της Κυριακής”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς