27 Απρ 2010

Απεργούν αύριο οι τεχνικοί σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
48ωρη Απεργιακή κινητοποίηση.
Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Από αύριο, Τετάρτη 28 Απριλίου 2010, από τις 6.00 το πρωί
σε όλους τους ραδιοσταθμούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας κατά την συνεδρίασή του σήμερα αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Τετάρτης 28ης Απριλίου 2010 μέχρι και την 06.00η ώρα της Παρασκευής 30ης Απριλίου 2010, σε όλους τους ραδιοσταθμούς.

· Επειδή απαιτούμε αυξήσεις στην υπό κατάρτιση ΣΣΕ και την πραγματική αναπλήρωση του εισοδήματός μας που χάνεται μέσα στον ορυμαγδό των καθημερινών αυξήσεων στα καταναλωτικά προϊόντα, πολλώ δε μάλλον όταν η εργοδοτική πλευρά δεν εγγυάται ούτε καν τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τις οποίες τα μέλη μας κατέχουν σήμερα.
· Επειδή δεν έλειψαν ακόμα και περιπτώσεις που απελύθησαν συνδικαλιστές, μετά από τους ελέγχους σε παρανομούσες επιχειρήσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
· Επειδή δεν είναι ανεκτή η εξαγγελθείσα από την εργοδοτική πλευρά τακτική της καθυστέρησης, του παγώματος των αποδοχών και των μηδενικών αυξήσεων, όπως αυτή εκφράστηκε από τους νόμιμους εκπροσώπους της ΕΙΙΡΑ.
· Επειδή η ΕΤΕΡ εξάντλησε κάθε χρονική και ουσιαστική δυνατότητα καλόπιστου διαλόγου και υπομονής.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ :

--- Επαναπρόσληψη του συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΕΤΕΡ στον ραδιοσταθμό Rock FM από τον οποίο και απελύθη χθες, μετά από τους ελέγχους στην εν λόγω επιχείρηση από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, και αφού βεβαιώθηκε σωρεία παραβιάσεων. Και όλα αυτά εν μέσω Συλλογικής Διαπραγμάτευσης.

--- Άμεση υπογραφή ΣΣΕ σύμφωνα με τα αιτήματα της από 22/01/2010 καταγγελίας μας- πρόσκλησης προς διαπραγματεύσεις, καθώς και της από 18/3/2010 αίτησής μας προς τον ΟΜΕΔ, που να διασφαλίζει την κάλυψη της εισοδηματικής απώλειας των εργαζομένων – μελών μας και τη βελτίωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι το αποκούμπι του εργαζόμενου και βεβαιώνουμε τους πάντες ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να την αγγίξει κανείς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος Δημήτρης Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς