8 Ιουν 2010

“Συνταξιοδοτήθηκε” αιφνιδίως η Ελεν Τόμας

Η Τόμας απελύθη γιατί προσέβαλε το Ισραήλ


Η 89χρονη δημοσιογράφος Ελεν Τόμας, διαπιστευμένη επί δεκαετίες στον Λευκό Οίκο, υποχρεώθηκε χθες σε άμεση συνταξιοδότηση, λόγω επίμαχων σχολίων της για το Ισραήλ. Σε βίντεο, που κυκλοφόρησε ευρύτατα στο Διαδίκτυο, η βετεράνος δημοσιογράφος ακούγεται να παροτρύνει «τους Ισραηλινούς να τσακιστούν να φύγουν από την Παλαιστίνη». Τα σχόλιά της, για τα οποία, πάντως, ζήτησε συγγνώμη μέσω της ιστοσελίδας της, χαρακτηρίστηκαν από την κυβέρνηση Ομπάμα «προσβλητικά και κατακριτέα».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την αιφνίδια συνταξιοδότησή της αποφάσισε χθες η 89χρονη Ελεν Τόμας, διαπιστευμένη επί δεκαετίες στον Λευκό Οίκο, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από τις επίμαχες δηλώσεις της για το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους. Αν και ζήτησε συγγνώμη για τα όσα ακούγεται να λέει σε βίντεο που γνώρισε ευρεία δημοσιότητα στο Διαδίκτυο, «να τσακιστούν να φύγουν οι Ισραηλινοί από την Παλαιστίνη...», εν τούτοις φαίνεται ότι η συγγνώμη της δεν θεωρήθηκε αρκετή. Στο ίδιο βίντεο ακούγεται να παροτρύνει τους Ισραηλινούς να επιστρέψουν στη Γερμανία, την Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η έκρηξη της κ. Τόμας ακολούθησε ερώτηση δημοσιογράφου «αν έχει κάποιο σχόλιο για το Ισραήλ», ύστερα από μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την Εβραϊκή Κληρονομιά, στις 27 Μαΐου. Χθες, ο εργοδότης της, η Hearst Newspapers, ανακοίνωσε ότι η κ. Τόμας αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί. Τα σχόλιά της προκάλεσαν τη δυσφορία του Λευκού Οίκου, ο οποίος διά του εκπροσώπου του τα χαρακτήρισε «προσβλητικά και κατακριτέα σχόλια» τα οποία «δεν απηχούν τη γνώμη των περισσοτέρων ανθρώπων, ούτε της κυβέρνησης».
Η Τόμας έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι λυπάται βαθύτατα για τα σχόλια: «Δεν απηχούν τη βαθύτερη πεποίθησή μου ότι η ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα έλθει μόνο όταν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αναγνωρίσουν την ανάγκη για αμοιβαίο σεβασμό και ανεκτικότητα. Μακάρι αυτό να συμβεί σύντομα».
Η Ελεν Τόμας άρχισε τη μακρά καριέρα της το 1943 από το UPI και έλαβε διαπίστευση για τον Λευκό Οίκο το 1960, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Ενωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.
πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς