10 Ιουν 2010

Στους Ισπανούς η Le Monde


Την εκθεση των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά της Le Monde ζήτησε ο ισπανικός όμιλος Prisa προκειμένου να προχωρήσει στην τελική πρόταση εξαγοράς της γαλλικής εφημερίδας.
Ο όμιλος, που είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδας El Pais και κατέχει σήμερα ποσοστό 15% στο μετοχικό κεφάλαιο της Le Monde, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.
Σχετική επιστολή απέστειλε ο εκτελεστικός διευθυντής της "Prisa", Ζαν-Λουΐ Σεμπριάν, με αποδέκτη το Εποπτικό συμβούλιο της Le Monde.Ο Σεμπριάν στην επιστολή του ανέφερε ότι «αναγνωρίζει τα προβλήματα της Le Monde ιδίως στον τομέα της.... εκτύπωσης», όμως διευκρινίζει παράλληλα ότι «δεν είναι σε θέση να υποβάλει μία πρώτη προσφορά εξαγοράς την 14η τρέχοντος μηνός», όπως εύχεται το Εποπτικό συμβούλιο, αλλά μεταγενέστερα.
Θυμίζουμε οτι η Le Monde είχε ανακοινώσει ότι ο όμιλος που μέχρι πρότινος ανήκε στους ίδιους τους δημοσιογράφους του αναζητά εξωτερικό επενδυτή που θα αναλάβει πλειοψηφικό ποσοστό, ώστε να ανταποκριθεί στα αυξημένα χρέη. πηγή: zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς