20 Ιουν 2010

Θολό τοπίο για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

Στον αέρα 1.040 εργαζόμενοι, ανάμεσα στους οποίους και 336 δημοσιογράφοι
Αντί να ξεκαθαρίσουν το θολό τοπίο του τι μέλλει γενέσθαι με τους συμβασιούχους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οι πρόσφατες ανακοινώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ μάλλον εντείνουν την ασάφεια κάνοντας το μέλλον ακόμη πιο αβέβαιο για εκατοντάδες εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων. Το μόνο βέβαιον είναι ότι οι συμβάσεις δεν πρόκειται να ανανεωθούν αφήνοντας μετέωρους τους συμβασιούχους, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και 336 δημοσιογράφοι.
Το υπουργείο Πολιτισμού, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ, προωθεί πολυνομοσχέδιο όπου θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σχετικά με τις μελλοντικές συμβάσεις στην ΕΡΤ και το οποίο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ως το τέλος του μήνα.
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις αυτές, οι νέες συμβάσεις που θα υπογράψει η ΕΡΤ για το 2010 θα είναι κατά 30% λιγότερες από εκείνες του 2009, δηλαδή αντί για 1.040 θα εργάζονται περίπου 700 συμβασιούχοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι νέες συμβάσεις θα είναι ορισμένου χρόνου (ως και 12 μήνες) και όχι έργου, όπως συνέβαινε ως σήμερα. Κανείς δεν εγγυάται στους συμβασιούχους που αποχωρούν ότι θα περιλαμβάνονται στις νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν, αν και η διοίκηση της ΕΡΤ διαβεβαιώνει ότι «θα δώσει βαρύτητα στην ειδική εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι απασχοληθέντες με σύμβαση έργου στην εταιρεία».
Απαράδεκτες χαρακτηρίζουν τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εκπρόσωποι τόσο της ΕΣΗΕΑ όσο και της ΠΟΣΠΕΡΤ και προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα έχουν προκηρυχθεί μια 24ωρη απεργία για την προσεχή Τετάρτη 23 Ιουνίου και μια 48ωρη για τις 28 και 29 Ιουνίου. Οι κινητοποιήσεις αυτές, αν τελικά πραγματοποιηθούν, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν προβλήματα στη μετάδοση των αγώνων του Μουντιάλ. Βέβαια πρόβλημα θα έχουν μόνο οι αγώνες των ξένων ομάδων καθώς για τις εμφανίσεις της εθνικής ομάδας τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και η ΠΟΣΠΕΡΤ θα συμφωνήσουν να εξαιρεθούν από την απεργία.
«Στην υγειά μας» και...πάλι!
Το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε να ανανεώσει την εκπομπή «Στην υγειά μας» που παρουσιάζει ο ηθοποιός κ. Σπύρος Παπαδόπουλος και για το υψηλό κόστος της οποίας έχει γίνει πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα. Το ΔΣ συμφώνησε να ανανεώσει 33 επεισόδια και τρία επετειακά με κόστος 48.500 το επεισόδιο και 50.000 το επετειακό. Αν σε αυτό το ποσόν προστεθούν ο ΦΠΑ και οι εργοδοτικές προσφορές που πληρώνει η ΕΡΤ, το συνολικό κόστος ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή του παρουσιαστή θα ανέρχεται σε 10.000 ευρώ το επεισόδιο.
πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς