7 Ιουλ 2010

Ατυχείς και επικίνδυνες οι δηλώσεις Βγενόπουλου για DERBY και ΠΡΑΣΙΝΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί ατυχείς και επικίνδυνες τις δηλώσεις του αθλητικοοικονομικού παράγοντα κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, που ζήτησε να κλείσουν δύο αθλητικές εφημερίδες!
Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

"Είναι απαράδεκτο με οποιαδήποτε πρόφαση να προσβάλλεται βάναυσα η ελευθεροτυπία και να δέχεται επιθέσεις με στόχο να τρομοκρατούνται οι δημοσιογράφοι. Θεωρούμε, ότι παρόμοιες τοποθετήσεις, που πέραν όλων των άλλων, θέτουν σε κίνδυνο θέσεις εργασίας συναδέλφων και άλλων απασχολούμενων στα ΜΜΕ, είναι, τουλάχιστον, ατυχείς και καταδικαστέες".

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος μιλώντας στο NovaSports FM 94,6 την περασμένη Δευτέρα είπε μεταξύ άλλων: «Στον Π. Γιαννακόπουλο που είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας εν ζωή του ΠΑΟ, το μόνο που του είχα πει να κλείσει την εφημερίδα του. Δεν τη χρειάζεται, είναι ο μεγαλύτερος -εν ζωή- παράγοντας του ΠΑΟ. Χρειάζεται ο Βαρδινογιάννης το Derby;»

Οι συνάδελφοι που εργάζονται στην εφημερίδα DERBY κατήγγειλαν, διά του εκπροσώπου τους, στο Σωματείο τους το γεγονός και δήλωσαν:

"Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «DERBY» σας κάνουμε γνωστό ότι ουδεμία οικονομική ή ιδιοκτησιακή σχέση έχουμε με τον κύριο Βαρδινογιάννη. Η εφημερίδα «DERBY» από τον περασμένο Ιούλιο «βγαίνει» με τις προσωπικές θυσίες (οικονομικές & εργασιακές) των εργαζομένων δημοσιογράφων & υπαλλήλων της. Θεωρούμε απαράδεκτες τις δηλώσεις του κυρίου Βγενόπουλου και απαιτούμε από το συνδικαλιστικό μας όργανο την ΕΣΗΕΑ να τις καταγγείλει δημόσια και να προστατεύσει τους εργαζόμενους της εφημερίδας DERBY".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς