7 Δεκ 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ “ΑΘΗΝΑ 9,84”

Οι εργαζόμενοι του “Αθήνα 9,84” (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί) σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 εξέτασαν την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο και ειδικότερα στα δημοτικά ΜΜΕ και αποφάσισαν τα εξής:

- Το μέλλον των δημοτικών ΜΜΕ δεν είναι δυνατόν να σχεδιασθεί ερήμην των εργαζομένων σε αυτά. Ζητούμε να αξιοποιηθεί το επόμενο εξάμηνο για τη διεξαγωγή συντεταγμένου διαλόγου όλων των εμπλεκόμενων φορέων (κυβέρνησης, ΟΤΑ κτλ.) με τη συμμετοχή της συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης (πανελλαδικά και τοπικά).

- Διεκδικούμε την οριστική διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ ως ολόπλευρα ενημερωτικών σταθμών, προσανατολισμένων στις ανάγκες και τα κινήματα των δημοτών.

- Διεκδικούμε την ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου, οι οποίες λήγουν την 31η Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για συναδέλφους, οι οποίοι καλύπτουν (συχνά επί πολλά έτη) πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του σταθμού – ανάμεσά τους, ενδεικτικά, περιλαμβάνεται και το σύνολο του προσωπικού του ξενόγλωσσου προγράμματος AIR 104,4.

- Ζητάμε την κανονική επαναλειτουργία του AIR 104,4, το οποίο τελεί εν ομηρία λόγω διαδικαστικών παραλογισμών.

- Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή να εξειδικεύσει εγκαίρως και σαφώς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τις προτεραιότητές της εφεξής ως προς τον “Αθήνα 9,84”.

- Οι εργαζόμενοι δεν αναλαμβάνουν ευθύνες που δεν τους αντιστοιχούν: δεν άσκησαν διοίκηση και δεν απολογούνται για διαχειριστικές αποφάσεις, των οποίων συχνά υπήρξαν θύματα οι ίδιοι. Με ανησυχία παρατηρούν, όπως συνέβη και σε πολλούς άλλους κλάδους, την ανάπτυξη μιας παραφιλολογίας η οποία κινδυνεύει να καταστήσει τους εργαζόμενους εξιλαστήρια θύματα για επιλογές των εργοδοτών τους.

- Το προσωπικό του “Αθήνα 984” θεωρεί ότι η θέση του ενδυναμώνεται με την επικράτηση της διαφάνειας και στηρίζει κάθε κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή.

- Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους όλων των ΜΜΕ οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Χαιρετίζουμε την ανάκληση (χάρη στην παραδειγματική κινητοποίηση των συναδέλφων) των 28 απολύσεων στον ΔΟΛ την περασμένη εβδομάδα. Στηρίζουμε την έκδοση της “Απογευματινής των εργαζομένων”. Καταδικάζουμε τους εκβιασμούς στον ΣΚΑΪ για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με παράνομες μειώσεις μισθών.

-Διεκδικούμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τονίζουμε την ανάγκη απόκρουσης από τον κλάδο κάθε απόπειρας για κατακερματισμό του σώματος των εργαζομένων και για αναίρεση εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων δεκαετιών.

- Καλούμε τις Ενώσεις μας να αποφασίσουν τη συμμετοχή του κλάδου στην πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Δεκεμβρίου και να προχωρήσουν επίσης (κατά προτίμηση στις 17-18 Δεκεμβρίου) στην κήρυξη 48ωρης, κατάλληλα περιφρουρημένης, απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ, υλοποιώντας τον αγωνιστικό προγραμματισμό τον οποίο η ΕΣΗΕΑ έχει παρουσιάσει στο Μικτό Συμβούλιο ήδη από τον Οκτώβριο.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ “ΑΘΗΝΑ 9,84 FM”
Νεώτερο:
Μόλις ολοκληρώθηκε η Συνέλευσή έγινε γνωστό (από δηλώσεις on camera μετά τη συνάντηση Ραγκούση-Καμίνη) ότι δίνεται εξάμηνη παράταση στην μετατροπή των δημοτικών ΜΜΕ σε Α.Ε., προκειμένου να "εξετασθεί η προσαρμογή τους στο νέο καθεστώς".
Επίσης σε δηλώσεις Καμίνη διευκρινίσθηκε ότι οι δεν τίθεται κώλυμα στη μη ανανέωση των συμβάσεων, εφόσον πρόκειται κυρίως για δημοσιογράφους (οι οποίοι εξαιρούνται του ΑΣΕΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς