10 Νοε 2011

Προφυλακιστέος ο Καπράνος για το ομόλογο των 130 εκατ. ευρώ

Φρουρούμενος στον «Ευαγγελισμό» παραμένει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καπράνος που έχει κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της αγοράς δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατ. ευρώ από το ΤΣΠΕΑΘ, το 2006.
Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ μετά την απολογία του για τέσσερα κακουργήματα (απιστία, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία) όπου ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα ότι πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, ο Καπράνος αισθάνθηκε έντονη δυσφορία,και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Ο δημοσιογράφος φέρεται ότι αγόρασε με τα λεφτά του Ταμείου δομημένο ομόλογο ύψους 136 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2006 και από αυτή την αγοραπωλησία αποκόμισε περιουσιακό όφελος καθώς σε λογαριασμούς του (και στην Ελβετία) βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Όπως φαίνεται να προκύπτει και από την άρση τραπεζικού απορρήτου και τη..διαβίβαση στο Εφετείο ογκωδέστατου φακέλου με στοιχεία από την Ελβετία, στο όνομα του Καπράνου εμβάστηκαν λίγες μόλις μέρες μετά την αγορά του ομολόγου ποσά ύψους 1,887 σε λογαριασμούς του στις τράπεζες HSBC Λονδίνου, Midland Πειραιά και Vontobel Γενεύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς