26 Ιαν 2011

Εκατοντάδες απολύσεις από τη Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC


BBC Το κανάλι που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο επιδιώκει να κάνει τεράστιες οικονομίες ευθυγραμμιζόμενο με τις γενικότερες περικοπές δημοσίων δαπανών 16% τη προσεχή εξαετία. Για τον σκοπό αυτό, το υπουργείο εξωτερικών διέκοψε τη χρηματοδότηση του World Service και το BBC συμφώνησε να αναλάβει το κόστος της.

Το BBC ανακοίνωσε πως περικόπτει τις υπηρεσίες του στις γλώσσες της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, Σερβίας, όπως και της πορτογαλικής για την Αφρική και της αγγλικής για την Καραϊβική. Από τις συγκεκριμένες περικοπές προσβλέπει σε εξοικονόμηση 46 εκατομ. λιρών ετησίως.
Η World Service σήμερα εκπέμπει νέα στα αγλικά και 31 άλλες γλώσσες και πληροφορεί ένα κοινό 241 εκατομμυρίων παγκοσμίως μέσω του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Από τις περικοπές αναμένεται να χαθούν 30 εκατομμύρια ακροατές εβδομαδιαίως.

To BBC World Service σκοπεύει να δώσει σήμερα περαιτέρω λεπτομέρειες για το σχέδιό του να κλείσει 5 από τις 32 υπηρεσίες που παρέχει σε ξένες γλώσσες, σε μία κίνηση που θα οδηγήσει σε απώλειες 650 θέσεων εργασίας επί συνόλου 2.400 συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς