24 Ιαν 2011

ΕΡΤ: Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ ζητούν 27 δημοσιογράφοι

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τη διαδικασία που ακολούθησε η Επιτροπή Επιλογής - Αξιολόγησης της ΕΡΤ από 27 δημοσιογράφους (ενώ έρχονται κι άλλοι...)

Ύποπτες και υπόγειες μεθοδεύσεις, αναξιοκρατία και επιλογές προσωπικού χαρακτήρα καταγγέλλουν 27 συνάδελφοι που κατέθεσαν αίτηση πρόσληψης στην ΕΡΤ με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου και τελικά έμειναν εκτός των τελικών επιλογών. Αυτά αναφέρονται στο κείμενο υπομνήματος που κατατέθηκε σήμερα το πρωί στη γραμματεία της ΕΣΗΕΑ και των πειθαρχικών συμβουλίων.

Στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα αναγνωσθεί το περιεχόμενο του υπομνήματος και αναμένεται να γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε όσα καταγγέλλονται εις βάρος της Επιτροπής Επιλογής – Αξιολόγησης για τους 146 δημοσιογράφους.

Οι δημοσιογράφοι θέτουν σε γνώση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών γεγονότα που συνέβησαν στη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής, καθώς και τους ισχυρισμούς μελών της αρμόδιας επιτροπής.
Καταγγέλουν παραβίαση της αρχής για την Ίση Μεταχείριση, την άνιση αξιολόγηση, την ασάφεια ως προς τα κριτήρια, τη διαδικασία και την εγκυρότητας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και εξαιτίας παραβιάσεων αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς που διαπιστώνονται.
Οι 27 συνάδελφοι, η πλειοψηφία των οποίων έχει πολυετή εμπειρία σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, ζητούν από την ΕΣΗΕΑ να παράσχει τη νομική και τη συνδικαλιστική αρωγή της. Εγείρουν ζήτημα ακύρωσης της διαδικασίας και αιτούνται από την Ένωση να διαμαρτυρηθεί προς τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, τα κόμματα και τη διοίκηση της ΕΡΤ για το καθεστώς αδιαφάνειας, υπό το οποίο καταγγέλλεται πως έγιναν οι επιλογές.

Οι δημοσιογράφοι καλούν επίσης την ΕΣΗΕΑ να διαφυλάξει με κάθε τρόπο το δημοκρατικό, αντικειμενικό και ενημερωτικό χαρακτήρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Το υπόμνημα υπογράφουν οι κ.κ.:
Αντώνης Αντωνόπουλος, Τιτίκα Ανουσάκη, Κατερίνα Βασιλείου, Θεοδώρα Βασιλοπούλου, Άσπα Γιαννουλάτου, Χρύσα Γκόγκα, Ελένη Ηλιοπούλου, Αλεξία Κοσινά, Γιώργος Κουβαράς, Σταυρούλα Κουλισοπούλου, Χάρης Λαζαρόπουλος, Γιώργος Λαουνάρος, Δήμητρα Λώλα, Μαρίνα Μπεκιάρη, Νάσια Μπουλούκου, Βασίλειος Ντίνος, Αθανασία Πάντου, Ηλίας Παπαδημητρίου, Βασιλική Πρεβεζιάνου, Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Αθανάσιος Σιαφάκας, Βασίλης Σκουλαράκος, Μιχάλης Σταθακόπουλος, Απόστολος Στάικος, Αγγελική Τζιρμάκη, Μαίρη Τζώρα και Μαριάνθη Χριστοφίδου.

ΛΕΖΑΝΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Στιγμιότυπο από την έναρξη της διαφημιστικής εκστρατείας με σύνθημα "Οι ειδήσεις έρχονται"... Σαν το ουΐσκυ, όσο πιο παλιό, τόσο πιο ανεκτίμητο γίνεται. Αλήθεια, πού είχαν πάει οι ειδήσεις τόσο καιρό;

3 σχόλια:

  1. Για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις, διευκρινίζουμε ότι το κείμενο των 27 συναδέλφων υπογράφει ο αθλητικός συντάκτης και β’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Αντώνης Αντωνόπουλος του Αθανασίου κι όχι ο πολιτικός συντάκτης και υποψήφιος της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» κ. Αντώνης Αντωνόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. katerina vasiliou...mmmmmmmmmmm ..malista .... i kori tis k.Vasiliou. prin ipografi as mas pi pos bike giati kapioi tixceni na gnorizoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν θελετε να λεγεστε μαχομενη δημοσιογραφια παρακαλω να το δημοσιευσετε. ενα θα πω .. στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι... καποιοι απ τα αξιοτιμα αυτα ατομα ηταν χρονια τωρα ειχαν κανει τσιφλικι τουσ την ΕΡΤ χρησιμοποιωντας συγγενεις κυριωσ ( καθως μιλαμε οτι η ερτ ετσι λειτουργει πλεον..) αλλα και οτι αλλο βρισκανε.. με εκτιμηση ενας συναδελφος δημοσιογραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς