21 Ιαν 2011

NOVA: Πώς (και γιατί) απολύεται ένας αθλητικός συντάκτης


Ο ΣΑΒΒΑΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ NOVA

Είναι ο τρίτος δημοσιογράφος που απολύεται επί εποχής Ανδρέα Μπέκιου από το συνδρομητικό κανάλι. Μετά τον Μανώλη Δράκο το καλοκαίρι και τον Βαγγέλη Μπραουδάκη στη συνέχεια, ήρθε και η σειρά του Σάββα Λιβάνιου να απολυθεί απ' τη NOVA. Ένας από τους πιο παλιούς δημοσιογράφους του συνδρομητικού καναλιού, αφού εργαζόταν εκεί 13 χρόνια, από το ξεκίνημα του δηλαδή, ενημερώθηκε ότι απολύεται "για λόγους περικοπών". Πήρε την αποζημίωση του και αποχώρησε.

Όλους τους απολυμένους συνδέει κάτι κοινό. ΄Εφυγαν επί Ανδρέα Μπέκιου, του νέου υπεύθυνου δηλαδή στη NOVA από το περασμένο καλοκαίρι. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για τον πρώην Εμπορικό Διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ (επί Ντέμη) που μάλιστα το όνομα του αναφέρεται στο πρόσφατο πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου για τις υψηλές αποδοχές του και τα προηγούμενα χρόνια Εμπορικού Διευθυντή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Τον προσέλαβε ο Νίκος Πατέρας και είχε προκαλέσει την έκρηξη των Γιαννακόπουλων, επειδή τον είχαν θεωρήσει υπεύθυνο για το κατέβασμα των τροπαίων της ομάδας μπάσκετ από το κλειστό του ΟΑΚΑ.
Η ανάληψη καθηκόντων του Μπέκιου στη NOVA συνέπεσε και με την πρόσληψη δημοσιογράφων που είναι γνωστά στελέχη του "Ντεμοτεχνείου"(της ομάδας που στήριζε δηλαδή τον "κολλητό" του Νικολαίδη στα ΜΜΕ), αλλά και άλλων που έχουν καλές σχέσεις με τον επίσης φίλο του Νίκο Πατέρα(όπως ο Νίκος Βασιλαράς δηλαδή).

Στο συνδρομητικό λένε ότι οι "περικοπές" δεν πρόκειται να... αγγίξουν τους συγκεκριμένους. Βέβαια και ο Λιβάνιος είναι από τους καλύτερους και πιο σοβαρούς ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού(στην Ελευθεροτυπία). Έχει όμως ένας "αρνητικό". Δεν ανήκει στην ομάδα που υμνούσε συνέχεια τον Νίκο Πατέρα και ούτε περνούσε την "γραμμή" του. Λέτε γι' αυτό να προέκυψε η "περικοπή" του;
πηγή: O teiresias
Σημείωμα ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Οι απολύσεις στην NOVA με "πρωτοβουλίες" του κυρίου αυτού που, προφανώς, ήρθε να "καθαρίσει", συνεχίζονται. Σήμερα κάλεσε την Φωτεινή Παπαγεωργίου και αφού την απείλησε επειδή, λέει, ειδοποίησε τον Σάββα και αυτούς που πρόκειται να ακολουθήσουν και ενημέρωσε την ΕΣΗΕΑ, της ανακοίνωσε ότι απολύεται. Ας σημειωθεί οτι η καλή συνάδελφος είχε αρνηθεί να συμμετάσχει σε διαδικασία απολύσεων. Αναμένεται η άμεση αντίδραση της ΕΣΗΕΑ σε τέτοιες προκλητικές κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς