22 Φεβ 2011

Εκβιάζει τους εργαζόμενους ο Μπόμπολας


Σε ωμό εκβιασμό προχώρησε σήμερα ο υιός Μπόμπολας προς τους εργαζόμενους στα – ενοποιημένα πλέον αθλητικά τμήματα του ΠΗΓΑΣΟΥ, αρχίζοντας από την γνωστή «GOAL” αφού είδε ότι με το καλό δεν πρόκειται να δεχτούν την μείωση μισθών με κατάργηση της αμοιβής του Σαββατοκύριακου.

Αμέσως μετά την πρώτη ανακοίνωση ο εκπρόσωπος των συντακτών Σωτήρης Τριανταφύλλου ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Χθες το απόγευμα εκπρόσωποι του ΔΣ (Σόμπολος, Νταουντάκη, Κυρίτσης, Ράμμος) ανέβηκαν αμέσως στον ΠΗΓΑΣΟ και στις δύο συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν- μία στην «GOAL” με συμμετοχή των αθλητικών συντακτών από όλα τα τμήματα («GOAL” , ΕΘΝΟΣ, CENTRA) και μία στο ΕΘΝΟΣ.

Στους ανάστατους συντάκτες εξήγησαν ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του Φώτη Μπόμπολα που προσπαθούσε να τους πείσει ότι… κάνει μόνο τα νόμιμα, αυτά που πάει να εφαρμόσει είναι παράνομα, και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Ανακοίνωσαν, επίσης, ότι θα προσφύγουν σε όλα τα νόμιμα μέσα (επιθεώρηση εργασίας κ,λ,π,) και, αν χρειαστεί θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σήμερα το μεσημέρι, ο Μπόμπολας (ο οποίος αφού απέτυχε να περάσει τα σχέδιά του μέσω της Ένωσης Ιδιοκτητών της οποίας είναι αντιπρόεδρος μετά την άρνηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποδεχτεί ΣΣΕ που καταργούν δικαιώματα δεκαετιών των εργαζόμενων αποφάσισε να στρέψει τα κανόνια του προς τους ίδιους τους εργαζόμενους) τους έβαλε τελεσιγραφικά να …διαλέξουν ανάμεσα… σ΄ αυτόν και την ΕΣΗΕΑ.(ωραίο, ωραίο, τι έρωτας είναι αυτός…).

Το καλύτερο είναι ότι ο καλός αυτός εργοδότης ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΊ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι θα δεχόντουσαν να υποβληθούν σε οικονομικές θυσίες για… να σωθεί η επιχείρηση. Ούτε ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις, ούτε ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, ούτε ότι τελικά δεν θα κλείσει τις εφημερίδες, αν έτσι κρίνει . Μόνο να συνεισφέρουν με έρανο για τις ανάγκες τους δεν τους ζήτησε, αλλά έχουμε καιρό, κι αυτό μπορεί να συμβεί…

Παρά τις πιέσεις και τις άμεσες και έμμεσες απειλές και την ανησυχία τους λίγοι ήταν αυτοί που τσίμπησαν πραγματικά, όπως φάνηκε από νέα συνέλευση παρουσία και πάλι μελών του ΔΣ (Σόμπολος, Νταουντάκη, Νταβανέλος, Κουμπιάς, Ράμμος, Κυρίτσης) και μόνο ένας δύο μίλησαν στο πνεύμα Μπόμπολα…

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το ΔΣ να κάνει νέες διαπραγματεύσεις με τον εργοδότη ώστε να πει αν δεσμεύεται και με δικές του υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους και, βέβαια, χωρίς να καταργεί τις ΣΣΕ.

Σωστό, μόνο να μην τις κάνει τις διαπραγματεύσεις ο Σόμπολος γιατί, από ότι φάνηκε στη συνάντησή και κουβέντα τους στην είσοδο του κτιρίου, όταν βλέπει η ακούει τον κυρ Φώτη η τον κυρ Γιώργο κοιτάζει την γή μπας και ανοίξει να τον καταπιεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς