13 Μαρ 2011

Πολλοί ενδιαφέρονται για την "σωτηρία" του ALTER- σκοντάφτουν, όμως, στα χρέη


Στα συσσωρευμένα χρέη της τάξης των 500 εκατ. ευρώ σκοντάφτει η διαδικασία εύρεσης λύσης για την επιβίωση του Alter.
Οι δύο μεγαλομέτοχοι, Κ. Γιαννίκος και Γ. Κουρής, εκπροσωπούν δύο διαφορετικά στρατόπεδα, με τη μία πλευρά να προκρίνει την προοπτική της αναχρηματοδότησης του καναλιού μέσω κυπριακού fund που θα προβεί άμεσα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την άλλη να τίθεται υπέρ της ένταξης στο μετοχικό κεφάλαιο δύο ισχυρών Ελλήνων επιχειρηματιών.
Ολα τελούν πάντως υπό την έγκριση των πιστωτικών ιδρυμάτων που αναζητούν μια υγιή και βιώσιμη λύση για το πολύπαθο κανάλι.

Εν τω μεταξύ ο κεντρικός άνκορμαν του δελτίου ειδήσεων του Alter, Ν. Χατζηνικολάου, διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από το κανάλι πριν λήξει η ισχύς του συμβολαίου του, ενώ ελέγχονται οι πληροφορίες που φέρουν τα τέσσερα μεγάλα κανάλια (Mega, ΑΝΤ1, Star, Σκάι) να έχουν καταθέσει πρόταση εξαγοράς του Alter μέσω της Ενωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, προκειμένου να διασωθεί η τηλεοπτική αγορά.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο Alter παραμένουν απλήρωτοι, ενώ την εβδομάδα που πέρασε συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις από την ΕΣΗΕΑ και την ΕΤΙΤΑ με στάσεις εργασίας εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων το τελευταίο δίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς