9 Ιουν 2011

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων στον «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ», την «ΙΣΟΤΙΜΙΑ», τη «NOVASPORTS» , το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», τις δραματικές εξελίξεις στην «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», τις παράνομες απολύσεις και το κλίμα εκφοβισμού στον «FLASH» και σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Η αυθαιρεσία της εργοδοσίας συμβαδίζει με την πλήρη ανατροπή δικαιωμάτων και κατακτήσεων, στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση.

Οι απολύσεις αυτές δεν γίνονται μόνο κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας, των ΣΣΕ και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά επιφέρουν και πρόσθετο πλήγμα στην ενημέρωση, αφού αποσκοπούν τώρα στη χειραγώγησή της και από τους εργοδότες, που καλλιεργούν κλίμα φόβου και ανασφάλειας.


Η αδικαιολόγητη και παράνομη συμπεριφορά της εργοδοσίας δεν θα μείνει χωρίς απάντηση. Η ΕΣΗΕΑ ζητεί επιτακτικά να ανακληθούν όλες αυτές οι καταχρηστικές απολύσεις και δηλώνει κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.


Η πάγια αυτή θέση της ΕΣΗΕΑ αφορά και τα ΜΜΕ της περιφέρειας, όπως και την απόλυση του ανταποκριτή του ΑΠΕ στη Ζάκυνθο.


Το Δ.Σ. καταγγέλλει επίσης τις κυβερνητικές αποφάσεις και πολιτικές, με τις οποίες επιχειρείται να ανατραπεί ο ρόλος, ο χαρακτήρας αλλά και η υπόσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ο Κλάδος δεν θα επιτρέψει την εκποίηση της ΕΡΤ, όπως και την εκχώρηση των δικαιωμάτων της κοινής γνώμης και των εργαζομένων, στα εργοδοτικά συμφέροντα και την πολιτική υποταγή στην παγκοσμιοποίηση.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς