14 Ιουλ 2011

Κρήτη: Κατασχέθηκε υποσιτισμένο κυνηγόσκυλο από τον κυνηγό ιδιοκτήτη του




Με εισαγγελική Διάταξη του Κου Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου Κου Αθανάσιου Γαλήνα (Κατ άρθρο 12 παρ.4 Ν. 3170/2003) πραγματοποιήθηκε στις 13-7-2011 νέα αφαίρεση ζώου από τη κατοχή του ιδιοκτήτη του στο Ηράκλειο Κρήτης.


Πρόκειται για ένα κυνηγόσκυλο αρσενικό ράτσας Γκέκα το οποίο παραδόθηκε στο Σωματείο ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ ύστερα από την κατάθεση μήνυσης από το Σωματείο κατά του κυνηγού «φιλόζωου» ιδιοκτήτη του, που είχε καταδικάσει το άμοιρο ζωάκι σε ασιτία…έως θανάτου και το αποδεικνύει και η φωτογραφία που λάβαμε στο adespoto.gr.



Το αποστεωμένο ζώο σε προθανάτιο στάδιο και με αιματοκρίτη μόλις 15 μεταφέρθηκε αμέσως σε κτηνιατρείο της πόλης όπου του παρέχεται ιατρική φροντίδα ,γίνονται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις και ελπίζουνε να ανανήψει το συντομότερο δυνατόν.Πρόκειται για το 14ο ζώο που αφαιρείται από τη κατοχή ιδιοκτήτη με Εισαγγελική Διάταξη μετά την παρέμβαση του Σωματείου Ζωόφιλη Δράση και παραδίδεται στο Σωματείο σε διάρκεια ενός έτους.

Η πρόεδρος του σωματείου κ Γεωργία Στεφανάκη ευχαριστεί μέσα από το Δ.Τ. του σωματείου το Α΄ Α.Τ Ηρακλείου για την άμεση ανταπόκριση στην Εισαγγελική Διάταξη καθώς και για την πολυήμερη συνοδεία και φυσική παρουσία τους κατά τη διάρκεια όλων των επισκέψεων των μελών για τη σίτιση και παροχή πρώτων βοηθειών στο άμοιρο ζώο, τα μέλη Μαρία Ισαβέλλα Ζυμωνοπούλου και Γιώργο Ορφανίδη για τη καθημερινή φροντίδα των ζώων και τα μέλη του ΔΣ Άργυ Μαρκάκη και Ελένη Ανδρεαδάκη για τη παρουσία τους στην παράδοση του ζώου.

πηγή: adespoto.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δεν αρκεί να αγανακτούμε, να λυπόμαστε η να το συζητάμε. ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε κάτι για να υπερασπιζόμαστε κάθε αδύναμο πλάσμα, απέναντι στην εγκληματική σκληρότητα των "ανθρώπων". Μπορούμε, αν το θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς