10 Ιουλ 2011

Με ένα “Ευχαριστούμε και αντίο” έκλεισε η “News of the World”

Με δάκρυα, γέλια και ένα μεγάλο “Ευχαριστούμε, αντίο” στο πρωτοσέλιδο και ένα άρθρο συγνώμης, κυκλοφόρησε σήμερα το τελευταίο φύλο της “News Of the World”.
“Ούτε θέλαμε, ούτε μας άξιζε να φτάσουμε ως εδώ, αλλά παρόλα αυτά φτάσαμε οπότε το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι αυτό” είπε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Κόλιν Μίλερ, δείχνοντας το “Ευχαριστούμε, Αντίο” στο εξώφυλλο του σημερινού τελευταίου φύλου της εφημερίδας χθες το βράδυ.
Πίσω του συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της εφημερίδας, 200 από τους οποίους από αύριο θα είναι άνεργοι και στα χέρια του το τελευταίο φύλο της εφημερίδας που περιέχει μεταξύ άλλων ένα άρθρο με το οποίο ζητούσαν όλοι μαζί συγνώμη για το ότι κάποιοι από αυτούς έχασαν το δρόμο τους.
“Τώρα τηρώντας την πανάρχαια παράδοση της Φλιτ Στριτ θα φύγουμε όλοι και θα πάμε ...στην παμπ" κατέληξε και οι συγκεντρωμένοι χειροκρότησαν -κάποιοι κλαίγοντας- και αγκαλιάστηκαν.
Μετά από 168 χρόνια ιστορίας και συνολικά 8.674 φύλλα, το Σάββατο, τυπώθηκαν περίπου 5 εκατ. φύλλα της NoW, το διπλάσιο από το κανονικό, για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση της ιστορικής έκδοσης, το τελευταίο φύλλο της οποίας θα είναι και συλλεκτικό. Το σκάνδαλο των υποκλοπών που συνταράσσει τον βρετανικό κόσμο λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις, καθώς φαίνεται να ανησυχεί πλέον Αμερικανούς επενδυτές, ενώ στο ναδίρ τους βρίσκονται οι άλλοτε θερμές σχέσεις των Ντέιβιντ Κάμερον και Ρούπερτ Μέρντοχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς