5 Αυγ 2011

Νέες εκκαθαρίσεις εργαζομένων



Απολύσεις στου Αλαφούζου (ρ/σ Σκάι), στου Κυριακίδη (Flash), στου Κωστόπουλου (ΙΜΑΚΟ) και στου Λυμπέρη.



-Τρεις δημοσιογράφοι απολύθηκαν από το ραδιόφωνο του Σκάι. Πρόκειται για την Αφροδίτη Παπακαλού (ρεπορτάζ υπουργείου Παιδείας), τη Μαρία Σπυριδωνάκου (ρεπορτάζ Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και ο Κώστας Δαλαβούρας από το Σκάι Δράση (ελεύθερο ρεπορτάζ και internet). Oι δυο από τους απολυμένους δεν είχαν δεχτεί τον εκβιασμό της επιχείρησης τον περασμένο Γενάρη και δεν είχαν υπογράψει τα ιδιωτικά συμφωνητικά που καταπατούσαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Θυμίζουμε ότι ο Αλαφούζος πριν από δύο εβδομάδες στην “Καθημερινή” είχε «διακόψει την συνεργασία» του με τη Μαρία Δεληθανάση και την Έλενα Καρανάτση.

-Την ίδια ώρα νέες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα (περισσότερες από 40) στον ραδιοσταθμό Flash. Ο Πέτρος Κυριακίδης και οι παρατρεχάμενοί του αυτή τη φορά έστειλαν στο..λογιστήριο τον αθλητικό συντάκτη και επικεφαλής του τμήματος Χρήστο Μεγγλίδη, την πολιτιστική συντάκτρια Κατερινα Πουλοπούλου και τον ρεπόρτερ Βασίλη Κωστούλα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες επιλεκτικές και εκδικητικές απολύσεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς FLASH και ΣΚΑΪ όπου οι εργοδοτικές μεθοδεύσεις ήδη έχουν υπονομεύσει τον ενημερωτικό τους χαρακτήρα γεγονός που οφείλει να κινητοποιήσει τις αρχές οι οποίες έχουν παραχωρήσει τις συχνότητες εκπομπής τους. Η ΕΣΗΕΑ μαζί με τα συνεργαζόμενα Σωματεία Τεχνικών και Διοικητικού Προσωπικού (ΕΤΕΡ και ΕΠΗΕΑ) το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουν τις κινητοποιήσεις τους στα συγκεκριμένα ΜΜΕ.

-Στην ΙΜΑΚΟ δυο δημοσιογράφοι θα προστεθούν στους απολυμένους του συγκροτήματος, αφού με τη μέθοδο της προειδοποίησης (και άρα της μειωμένης αποζημίωσης) τους ανακοινώθηκε η απόλυση τον ερχόμενο Οκτώβριο. Συνολικά 12 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους με αυτό τον τρόπο το τελευταίο διάστημα.

-Στον Όμιλο Λυμπέρη, που από τη Δευτέρα 01.08.2011 ξεκίνησε πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας «για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας», τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι προστέθηκαν στις λίστες της ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.
πηγή: zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς