12 Σεπ 2011

Ερευνα για τις αμοιβές δημοσιογράφων απ' τον ΟΠΑΠ



Ερευνα για την υπόθεση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που λαμβάνουν αμοιβή από τον ΟΠΑΠ για υπηρεσίες που έχουν σχέση με το Στοίχημα -θέμα που αποκάλυψε τον Ιούλιο η «Ελευθεροτυπία»- διενεργεί ο αρμόδιος γενικός διευθυντής της ΔΟΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ.


Στο δημοσίευμα της «Ε» με τίτλο «Δημοσιογραφία στην υπηρεσία του τζόγου» αναφέρονται και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Οπως έγινε γνωστό, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. ενημερώθηκε για το άρθρο της Αριστέας Μπουγάτσου στην «Ελευθεροτυπία» (26/7/2011) με τίτλο «Δημοσιογραφία στην υπηρεσία του τζόγου», στο οποίο αναφέρονται και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, και έχει ήδη ξεκινήσει η επιβαλλόμενη διαδικασία, κατά τα νομίμως προβλεπόμενα, όπως τους διαβεβαίωσε ο αρμόδιος γενικός διευθυντής της ΔΟΥ, όπου υπάγεται η επιχείρηση.
Παράλληλα το Δ.Σ. αποφάσισε να υποβληθεί μήνυση για τις ζημίες που υπέστη η ΕΡΤ Α.Ε. σε τεχνικό εξοπλισμό, κατά τη διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-Ατρόμητος Αθηνών στο ΟΑΚΑ, από οπαδούς των δύο ομάδων στις 30/5/2011.
Ταυτόχρονα, εξουσιοδοτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος να ξεκινήσει άμεσα τις συζητήσεις με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ως προς τα θέματα της τιμολόγησης των Pool και τη συμμετοχή τους, ως κοινωνική προσφορά, στο πρόγραμμα του Πρίσμα+.
Επιπλέον το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., μεταξύ άλλων, ενέκρινε: την εξάμηνη παράταση (1/2/2011-31/7/2011) της συνεργασίας με εταιρεία επεξεργασίας αθλητικών πληροφοριών για τη στατιστική κάλυψη με οπτικοποιημένο υλικό διαφόρων αθλητικών αγώνων, την προμήθεια δεκαπέντε (15) καμερών για στούντιο της ΕΡΤ, την κατακύρωση ανοιχτού διαγωνισμού (Νο 1430/10) για την ανάδειξη φορέα παροχής υπηρεσιών μέσων τηλεοπτικής παραγωγής (μονάδων αναλογικού μοντάζ Α/Β ROLL και συστημάτων ψηφιακού μοντάζ μη γραμμικής επεξεργασίας) και την εξάμηνη παράταση συμβάσεων ενοικίασης μονοκαμερών, μέχρι τη διενέργεια και το αποτέλεσμα ανοιχτού διαγωνισμού.
Ακόμη ενέκρινε τη ματαίωση των αποτελεσμάτων ανοιχτού επαναληπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την ασφάλιση περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ Α.Ε. και μέχρι τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού παρατείνεται το υφιστάμενο ασφαλιστικό συμβόλαιο με εταιρεία για χρονική περίοδο τριών μηνών (1/9/2011-30/11/2011), με τους ίδιους όρους και καλύψεις.
Τέλος, αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής που θα ασχοληθεί με το θέμα της μετάδοσης στιγμιοτύπων από αθλητικούς αγώνες, έπειτα και από σχετική επιστολή της Forthnet Group και ενέκρινε τη συνεργασία της ΕΡΤ με τη συνδρομητική πλατφόρμα της Hellas Online για την αναμετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων της δημόσιας τηλεόρασης.

πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς