16 Νοε 2011

Οι δημοσιογράφοι τιμούν την επέτειο απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ συμμετέχουν στις πορείες, για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προς την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τον δημοσιογραφικό κόσμο να πάρει μέρος δυναμικά και μαζικά στις διαδηλώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας της 17ης Νοέμβρη.
Ειδικότερα η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Χ.Κ. Τεγόπουλος & της Φωτοεκδοτικής καλούν όλους να συμμετάσχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ στη Θεσσαλονίκη καλεί τους εργαζόμενους στον Τύπο, στα ΜΜΕ, φοιτητές δημοσιογραφίας και blogers σε συγκέντρωση σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα.
Η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) και η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητούν από όλους να δώσουν μαζικά και μαχητικά το παρόν και να..συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του αγώνα του Πολυτεχνείου και στην πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ
Με αγώνες τιμούμε τους αγώνες του Νοέμβρη
Ο δημοσιογραφικός κόσμος, αποδεκατισμένος από μεγάλα κύματα απολύσεων, απελπισμένος από μειώσεις μισθών και συντάξεων και υπονομευμένος από διαβρωτικές θεσμικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις του, βρίσκεται από καιρό σε απεργιακή εγρήγορση, για απόκρουση των υπαγορευμένων από το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την Τρόικα κυβερνητικών αντιδημοκρατικών και αντισυνταγματικών ρυθμίσεων.
Με αφορμή την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η ΠΟΕΣΥ διαδηλώνει και πάλι τη δέσμευσή της να συνεχίσει να συντονίζει τις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις των Ενώσεων Συντακτών σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, για υπεράσπιση των συνταγματικών εγγυήσεων και ρυθμίσεων υπέρ της αντικειμενικής πλουραλιστικής, πολυφωνικής και ανεξάρτητης Ενημέρωσης του λαού, με εγγυημένη και άθικτη την επαγγελματική υπόσταση και αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στον Τύπο, τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και το διαδίκτυο.
Η ΠΟΕΣΥ, με πολλά θύματα στις γραμμές της από τις πρόσφατες λαϊκές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις, σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τα άλλα σωματεία του Τύπου της χώρας μας και τις δημοσιογραφικές Ομοσπονδίες της Ευρώπης, θα κορυφώσει τους αγώνες για υπεράσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δημόσιων ενημερωτικών φορέων Ενημέρωσης και όλων των εργαζομένων σε όλα τα έντυπα και ΜΜΕ, στην Ελλάδα και Βρυξέλλες.
Προς τιμήν του αγώνα του Πολυτεχνείου, η ΠΟΕΣΥ καλεί το δημοσιογραφικό κόσμο να πάρει μέρος στις πορείες διαμαρτυρίας στις 17 Νοέμβρη προς την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς