17 Νοε 2011

Νέα μόδα η...αυτοέκδοση βιβλίων

Η αυτοέκδοση φαίνεται να είναι μία μόδα που θα κρατήσει αρκετά. Ήδη, δύο συγγραφείς που εξέδωσαν από μόνοι τους τα βιβλία, ο Τζον Λοκ και η Αμάντα Χόκινγκ, έχουν ξεπεράσει τις ένα εκατομμύριο πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων, και πολλοί ακολουθούν τον δρόμο τους. Ο εκδοτικός οίκος Penguin, βλέποντας την τάση αυτή, προσφέρει τώρα σε επίδοξους συγγραφείς υπηρεσίες αυτοέκδοσης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκδώσουν το βιβλίο τους σε ηλεκτρονική μορφή ακόμα και έναντι 99 δολαρίων μόνο.

Όπως ανακοινώθηκε από την Penguin, το κόστος της έκδοσης θα κυμαίνεται από 99 μέχρι 549 δολάρια, ανάλογα με το αν ο συγγραφέας επιθυμεί να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ο ίδιος τη μορφή του e-book ή να το αναθέσει στην Penguin. Όσο για τα έσοδα του συγγραφέα, θα είναι το 70% των πωλήσεων για βιβλία που κοστολογούνται πάνω από 3 δολάρια και το 30% για τα βιβλία που κοστολογούνται μεταξύ 1 και 3 δολαρίων.

Ωστόσο, τις αμφιβολίες του για την πρωτοβουλία της Penguin εξέφρασε ο συγγραφέας και σύμβουλος νέων συγγραφέων, Χάρι Μπίνγκαμ. «Δεν έχω πρόβλημα με την αυτοέκδοση, αλλά νομίζω ότι οι μεγάλοι παραδοσιακοί εκδοτικοί οίκοι ξεχωρίζουν για την εξαιρετική τους ποιότητα, και όταν αρχίζουν να θολώνουν τα όρια και να θεωρούν ότι είναι όλα θέμα μάρκετινγκ, κατά κάποιον τρόπο υπονομεύουν αυτό που αντιπροσωπεύει η εταιρεία τους», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς