26 Δεκ 2011

Συμπαράσταση δημοσιογράφων στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Εμείς οι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Στεκόμαστε στο πλευρό των 400 απεργών με θαυμασμό και δηλώνουμε με βεβαιότητα ότι ο αγώνας αυτός είναι ήδη νικηφόρος.
Η απεργία στην «Ελληνική Χαλυβουργία» που συνεχίζεται για πάνω από 20 μέρες εμπνέει κάθε εργαζόμενο. Μας δίνει κουράγιο και δύναμη, αποδεικνύοντας πως η ταξική αλληλεγγύη και η ενότητα είναι το σημαντικότερο όπλο κάθε εργαζόμενου απέναντι στην εργοδοσία και το κεφάλαιο. Η απεργία διαρκείας των χαλυβουργών για την ανάκληση των 34 απολύσεων, την σύμβαση και το 8ωρο αποτελεί για μας ένα μάθημα αγώνα!

Η απεργία αυτή «θάφτηκε» με προκλητικό τρόπο από την πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ. Ο αγώνας των χαλυβουργών δεν χώρεσε στα δελτία των καναλιών και τις στήλες των εφημερίδων. Αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη, αφού η απόκρυψη και η διαστρέβλωση των λαϊκών αγώνων είναι γραμμένη στο DNA των μεγαλοεκδοτών και των καναλαρχών. Η ενότητα και η αποφασιστικότητα των απεργών, η ανυπότακτη στάση τους και το παραμέρισμα του φόβου θα ήταν ένα..«κακό παράδειγμα» για τον αναγνώστη και τον τηλεθεατή…

Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή και αμφιταλαντεύσεις. Τώρα που ήρθε ο καιρός ν’ αποφασίσουμε με ποιόν θα πάμε και ποιόν θα αφήσουμε, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως η θέση μας είναι με τον λαό που αγωνίζεται, που σηκώνει κεφάλι! Από τον αγώνα των χαλυβουργών, είμαστε όλοι κερδισμένοι. Σε μια περίοδο που κι εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή και ανελέητη επίθεση από την εργοδοσία, το παράδειγμα της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» μας δείχνει τον δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς