14 Ιαν 2013

24ωρες απεργίες σε «Αγγελιοφόρο», «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά»

24ωρες απεργίες κήρυξε η ΕΣΗΕΜ-Θ σε «Αγγελιοφόρο», «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», από τις 9 π.μ. της Τρίτης 15 Ιανουαρίου ως τις 9 π.μ. της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου.

Οι ανακοινώσεις:

Εικοσιτετράωρη απεργία στον «Αγγελιοφόρο»

Σε εκβιαστική πρόταση «εθελουσίας» απομάκρυνσης εργαζομένων και την αναστολή της ημερήσιας έκδοσης του Αγγελιοφόρου εξαντλήθηκε η πρόταση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ για να αντιμετωπίσει το προβλήματα που η ίδια επισώρευσε  σε ένα έντυπο  το οποίο χάραξε ανανεωτική διαδρομή στην Ενημέρωση της Βόρειας Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι υπερασπίστηκαν με μεγάλο προσωπικό κόστος τη διαδρομή αυτή, πρότειναν τρόπους για να διατηρηθούν, παρά την οικονομική κρίση, οι προδιαγραφές αξιοπιστίας του Μέσου και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη σιγήσει μια πολύτιμη φωνή τοπικής ενημέρωσης. Η εργοδοσία, όμως, εμμένει στην αποδεδειγμένα αδιέξοδη τακτική της απαξιώνοντας τις προτάσεις και τις προσπάθειες των εργαζομένων.

Για τον λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει 24ωρη απεργία στα Μέσα της ΕΒΕ ΑΕ, από τις 9 π.μ. της Τρίτης 15 Ιανουαρίου ως τις 9 π.μ. της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου και καλεί την ΕΒΕ ΑΕ:

•Να ανακαλέσει την εξαγγελία της ότι θα αναστείλει την ημερήσια έκδοση του Αγγελιοφόρου και να αξιοποιήσει τις προτάσεις των εργαζομένων για τη διατήρηση και την ενίσχυσή της.
•Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.
•Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου, μεταξύ των οποίων ασφαλώς περιλαμβάνεται η έγκαιρη και τακτική καταβολή της μισθοδοσίας.

Εικοσιτετράωρη απεργία σε «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπορ του Βορρά»

Η διοίκηση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ συνεχίζει να καταστρατηγεί τις δεσμεύσεις που εγγράφως ανέλαβε έναντι  των εργαζομένων στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά.

Αντί της σταδιακής εξομάλυνσης στην καταβολή της μισθοδοσίας, την οποία προσφάτως υποσχέθηκε για μιαν ακόμη φορά, εξακολουθεί να καθυστερεί την εξόφληση δεδουλευμένων δύο μηνών.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ αντιδρά στην τακτική της εργοδοσίας με απεργιακές κινητοποιήσεις  στις παραπάνω εφημερίδες, αρχής γενομένης από τις 9 π.μ. της Τρίτης 15 Ιανουαρίου ως τις 9 π.μ. της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

•Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα
•Να τηρήσει η εργοδοσία στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου, μεταξύ των οποίων ασφαλώς περιλαμβάνεται η έγκαιρη και τακτική καταβολή της μισθοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς