11 Μαρ 2013

Απλήρωτοι Δημοσιογράφοι "Αυριανής": Άλλο ένα άσχημο παιχνίδι αποκαλύφθηκε


Με τέσσερις χιλιάδες ευρώ, θα ήθελε – και πολύ μάλιστα – να ξεφορτωθεί τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Αυριανή» ο Γιώργος Κουρής. Επί δύο ολόκληρα χρόνια, δούλευαν και εξέδιδαν την εφημερίδα κανονικά και με έναν μαρκαδόρο, ο Γ. Κουρής, για μια ακόμα φορά, θέλησε να διαγράψει οφειλόμενα και αποζημιώσεις. Και αφού – φαίνεται – αντιλήφθηκε ότι μόνος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, «χρησιμοποίησε τον νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας Στάθη Γκότση, να κάνει τις ... διαπραγματεύσεις για επανέκδοση της εφημερίδας. Το μόνο θετικό στοιχείο είναι, ότι από τις διαπραγματεύσεις αυτές, αυξήθηκε ο αριθμός των δημοσιογράφων που θα παραμείνουν, από 13-14 σε 25.

Πρότεινε λοιπόν, όσοι δεν θα συνεχίζουν να εργάζονται, να πάρουν 4.000 ευρώ τώρα, 2.000 ευρώ σε έξι μήνες και πιθανόν άλλες 2.000, στο μακρινό μέλλον. Για όσους παραμείνουν, απλά θα πάρουν έναν μισθό και τα οφειλόμενα στο … πολύ μακρινό μέλλον.
Η παγίδα, αποκαλύφθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων, μετά από επίμονες ερωτήσεις της Χρύσας Σαλαβράκου, της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ, προς τον νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας, Στάθη Γκότση: «Όσοι πάρουν τις 4.000, θα υπογράψουν ένα χαρτί ότι η επιχείρηση δεν τους οφείλει τίποτα»!

Και εκεί ήταν φυσικά που γέλασε κάθε πικραμένος. Οπότε, άλλη μια – αστεία – πρόταση, έπεσε στο κενό.

Ίσως δεν μπορούν να αντιληφθούν, ότι επανέκδοση της εφημερίδας με αυτούς τους όρους δεν γίνεται. Όλες οι δικαστικές αποφάσεις, ασφαλιστικά και προσωρινή διαταγή, είναι υπέρ των εργαζομένων. Και θα τις πετάξουν στα σκουπίδια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι; Οι αποφάσεις των συνελεύσεων των δημοσιογράφων της εφημερίδας, ήταν ξεκάθαρες: Δώσε κίνητρο για την αποχώρηση. Που μάλιστα, οποιοσδήποτε άλλος εργοδότης, θα χαιρόταν να ικανοποιήσει: «Με το 60% των δεδουλευμένων, που δεν έχουμε πληρωθεί, αποχωρούμε. Και σου χαρίζουμε και την αποζημίωση».

Αύριο Δευτέρα, ο νομικός εκπρόσωπος, θα καταθέσει στο Δ. Σ της ΕΣΗΕΑ, όπως του ζητήθηκε, γραπτή την πρόταση του εκδότη, Και όπως μαθαίνουμε θα «εξαφανίσει» τον όρο για το χαρτί που υποτίθεται έπρεπε να υπογράψουν οι αποχωρούντες δημοσιογράφοι, για παραίτηση από κάθε νόμιμη διεκδίκησή τους. Αν τηρήσει και τα όσα έχουν αποφασισθεί στις συνελεύσεις και αν προταθούν και ουσιαστικά μέτρα ικανοποίησης ως προς τα οφειλόμενα και όσων παραμείνουν, τότε οι δημοσιογράφοι, αφού ενημερωθούν από το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ, θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, προκειμένου να συζητήσουν και την τελευταία αυτή επίσημη πρόταση.

Πηγή: avriani-kmg.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς