27 Ιουν 2013

Η ΕΣΗΕΑ.. ΜΙΛΗΣΕ- λέγοντας τα αυτονόητα σε λόγια χωρίς έργα για να χωράνε όλοι..


Με μία.. χλιαρή ανακοίνωση για όλα τα γούστα, εγκαινίασε το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τη θητεία του. Θέμα: η ΕΡΤ όπου "επαναβεβαίωσε" τη θέση του. Ποιά άληθεια θέση- των αποδώ η των αποκεί;.. Αυτών που πίστευαν ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να ανατραπεί, στο σύνολό της η αποφαση της κυβέρνησης; Ή αυτών που έψαχναν (όπως πάντα) την συμβιβαστική λύση;.¨Η αυτών που έβγαζαν επαναστατικές κορώνες και υπονόμευαν την απεργια απο τα μέσα κωφεύοντας στις εκκλήσεις για περιφρούρηση αλλα και τίς άλλες εκκλήσεις για μελετημένες αποφάσεις. Η αυτών- ενθεν κακείθεν- που λειτουργούσαν σαν παραμάγαζο; Τέλος πάντων, μετά απο αγωνιώδεις προσπάθειες αθώων η ανακοίνωση- σούπα της ΕΣΗΕΑ "διορθώθηκε"  συρρικνωμένη σ΄αυτή την τελική ανακοίνωση που λέει τα αυτονόητα - σε λόγια!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, στην πρώτη μετά τις εκλογές συνεδρίαση του, επαναβεβαίωσε την αταλάντευτη θέση του απέναντι στην αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της κυβέρνησης στην ΕΡΤ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι απαιτούν να επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση χωρίς να απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να αποκατασταθούν αμέσως το σήμα και οι πομποί της ΕΡΤ και να καταργηθούν η ΠΝΠ και η ΚΥΑ που «έκλεισαν» την ΕΡΤ.
Κάθε άλλο σχέδιο των κυβερνώντων σχετικά με τη λειτουργία της ΕΡΤ, αποτελεί προσπάθεια να εκτονωθεί το εκρηκτικό κλίμα που δημιούργησε το αιφνίδιο «κλείσιμό» της και να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζόμενων.
Ζητούμε να επανέλθουν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στην εργασία τους και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε και να συναινέσουμε στα σχέδια συρρίκνωσης της ΕΡΤ και στις απολύσεις. Συνεχίζουμε να είμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μέχρι την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Καταγγέλλουμε δημόσια τους υπεύθυνους, Υπουργό και Υφυπουργό και τον διορισμένο από την Κυβέρνηση διαχειριστή της ΕΡΤ Α.Ε. και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους την παρελκυστική της τακτική, να σεβαστεί τη νομιμότητα και να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς