23 Απρ 2013

Διαγραφή για αναρτήσεις κατά της ΕΣΗΕΠΗΝ


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Πάτρα 22 Απριλίου 2013
   

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 84


Το Δ.Σ. του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου συνήλθε σε Σώμα σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου στις  12 το μεσημέρι για να αποφασίσει σχετικά με την υπόθεση του μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ  Μανόλη Χρονάκη, αφού προηγουμένως (Σάββατο 20 Απριλίου ) είχε καλέσει σε ακρόαση και είχε εξετάσει τον καταγγελλόμενο.

Το Δ.Σ. του  Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου αφού συζήτησε εκτενώς  την υπόθεση  μετά από μυστική ψηφοφορία αποφάσισε, με 2 ψήφους έναντι 1, την 6μηνη προσωρινή διαγραφή του κ. Χρονάκη από την  ΕΣΗΕΠΗΝ. Ένα μέλος ψήφισε να του επιβληθεί η ποινή της ανάκλησης στην τάξη.

Τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου ομόφωνα συμφώνησαν ως προς το μέρος των πράξεων εκείνων του κ. Χρονάκη που θίγουν συνολικά την ΕΣΗΕΠΗΝ και τα  μέλη της με βάση τις αναρτήσεις στη  σελίδα του  στο Facebook.

Ο κ. Χρονάκης ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις του που έθιγαν την ΕΣΗΕΠΗΝ ωστόσο και παρά το γεγονός ότι οι αναρτήσεις αυτές έγιναν  στις 29 Νοεμβρίου 2012 μέχρι και το Σάββατο που παρουσιάστηκε ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου δεν ενδιαφέρθηκε να τις διαγράψει και να αποκαταστήσει το θιγόμενο κύρος της ΕΣΗΕΠΗΝ και τα θιγόμενα μέλη στα οποία αναφέρεται με τις δημοσιεύσεις του.


Συγκεκριμένα ο κ. Χρονάκης έχει αναγράψει « Ότι το πιο άθλιο πλέον σινάφι, αυτό των δημοσιογράφων. Ντρέπομαι πραγματικά που είμαι μέλος αυτής της συμμορίας» .

Η ποινή στον κ. Χρονάκη επιβάλλεται με βάση το Καταστατικό της ΕΣΗΕΠΗΝ και συγκεκριμένα με βάση το άρθρο 8, εδαφ.α, με βάση το άρθρο 23 παρ.α. που παραπέμπει στο άρθρο 8, και με βάση το εδάφιο δ του άρθρου 23 που περιγράφει την διάπραξη αδικήματος που παράλληλα προκαλεί δημόσιο σκάνδαλο.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     ΤΟ ΜΕΛΟΣ




   Μιχάλης Μπαϊρακτάρης   Στέφανος Πολίτης    Μαρίνος Γράψας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς