28 Μαΐ 2015

Γιατί «Μαχόμενους Δημοσιογράφους»;



  



Του

ΦΩΤΗ ΝΑΚΟΥ









Συνάδελφοι, οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ πλησιάζουν και πλέον οι επίγονοι διεκδικητές, ξύπνησαν από το λήθαργο και υπόσχονται τα πάντα. Τα τηλέφωνα χτυπούν , τα mail κουδουνίζουν και τις επόμενες ημέρες θα υποσχεθούν όσα δεν έκαναν τα τελευταία δύο χρόνια.  

Και επειδή  στα μαθηματικά λόγω της αποδεικτικής διαδικασίας η αμφισβήτηση είναι αβάσιμη, έτσι και στη  δική μας περίπτωση, η ευθύνη για τα αδράνεια των τελευταίων δύο χρόνων, επιβαρύνει αποκλειστικά την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα τις παρατάξεις Ενωμένοι Δημοσιογράφοι και Συσπείρωση .

Η αυτοκριτική κατά τη γνώμη μου δεν αρκεί, καθώς από τη πρώτη στιγμή της  αδόκιμης αυτής σύμπραξης ...


πολλοί εκφράσαμε την απορία, πώς δύο άκρως κομματικοί συνδυασμοί  όπως είναι των Ενωμένων Δημοσιογράφων (με βασικό συστατικό τη Ν.Δ, ολίγο από ΠΑΣΟΚ και γαρνιτούρα ΔΗΜΑΡ) και η Συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν, με  δεδομένο τις εκ διαμέτρου αντίθετες ιδεολογικές τους πεποιθήσεις, να συνεργαστούν.

Η αυτονόητη απάντηση  για την «καρέκλα» αποδείχθηκε περίτρανα αυτά τα δύο χρόνια, όπου το δημοσιογραφικό επάγγελμα συρρικνώθηκε με απολύσεις, μειώσεις μισθών, με συναδέλφους να μένουν χωρίς συνδικαλιστική και ασφαλιστική κάλυψη, γιατί δουλεύουν στο διαδίκτυο ή με μπλοκάκι, και η πλειοψηφία  των Δ.Σ περί άλλα τύρβαζε.

Η επισφράγιση αυτής της απαξίωσης επικυρώθηκε στην τελευταία γενική συνέλευση όπου μετά βίας συγκεντρώθηκαν 500 συνάδελφοι, για να συζητήσουμε τα προβλήματα του κλάδου .

Όμως οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ δεν θα απολογηθούν για τα κομματικά παραμάγαζα της οδού Ακαδημίας και καλούμε όλους τους συναδέλφους  με  τη μαζική συμμετοχή τους , να αλλάξουν  τους όρους και να δώσουν μαζί μας τον αγώνα.

Και για όποιον με ρωτούσε γιατί «Μαχόμενους Δημοσιογράφους»;

Οι απαντήσεις είναι πολλές;

ΓΙΑΤΙ, δεν θα ήταν πρώτο μέλημα μας να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ, με τον εκάστοτε Σαμαρά, αλλά με τους συναδέλφους.

ΓΙΑΤΙ, δεν θα κοροϊδεύαμε τους συναδέλφους μας  με την ίδρυση Ακαδημίας Δημοσιογραφίας , στον 7ο (που, μάλιστα,θα κοστίσει πάνω απο 200.000 ευρώ!!) όταν η ανεργία στο χώρο μας σπάει κάθε ρεκόρ, απλά για να πουλάμε έργο.

ΓΙΑΤΙ, δεν θα δίναμε την καφετέρια εντός και εκτός του κτιρίου στον πρώην ΟΝΝΕΔίτη, αλλά σε κάποιον άνεργο συνάδελφο με διαγωνισμό που θα πέρναγε από το διοικητικό συμβούλιο

ΓΙΑΤΙ, δεν θα καθόμασταν  στις καρέκλες αλλά θα πηγαίναμε με προτάσεις που έχουμε, για το διαδίκτυο, τον ΕΟΔΕΑΠ, τις συλλογικές συμβάσεις κ.α στον εκάστοτε υπουργό να λύσουμε τα προβλήματα. Άλλωστε δεν μας πειράζει να γίνουμε ενοχλητικοί σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και σε όλα τα κόμματα, γιατί δεν τους χρωστάμε και δεν μας χρωστάνε.

ΓΙΑΤΙ, δεν έχουμε επικεφαλής και είμαστε μια ομάδα φίλων και συναδέλφων

ΓΙΑΤΙ, κάνουμε λάθη αλλά αυτά είναι δικά μας  και όχι κομματικών και άλλων συντεχνιακών συμφερόντων

ΓΙΑΤΙ, δεν θα παραδίδαμε ποτέ τον ΕΟΔΕΑΠ στην ΕΠΗΕΑ, επειδή δεν βγήκε πρώτος ο υποψήφιος μας στην εκλογική διαδικασία

ΓΙΑΤΙ δεν έιμαστε δημοσιοσχεσίτες και θα απαιτήσουμε την εκκαθάριση του μητρώου μας, απο εργοδότες και βουλευτές (από όποιο κόμμα και αν προέρχονται),  που δεν είναι συνάδελφοι μας

Και τέλος ΓΙΑΤΙ, όπως και στην ΕΡΤ, θα είμαστε πάντα δίπλα στους δίκαιους αγώνες συναδέλφων, χωρίς να λειτουργούμε ψηφοθηρικά και να καπελώνουμε τους αγώνες τους.

Όλα τα πολλά άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε από κοντά καθώς η πόρτα των ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ δεν κλείνει στους συναδέλφους μαζί με την κάλπη των εκλογών.

Αυτό είναι το συμβόλαιο και η τιμή μας   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς