27 Μαΐ 2015

Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ: Να πούμε όχι στα λαμόγια και στους εθελόδουλους..



  


του Σωτήρη Στανωτά






Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη  και την υποστηρίζω  εδώ και χρόνια : 
Η  Ένωση Συντακτών ΗΕΑ (όπως και όλα τα Σωματεία)δεν χρειάζεται  κομματικές παρατάξεις.
Ανθρώπους που παίρνουν γραμμή μόνο από τα πιστεύω τους και τις συνειδήσεις τους έχει ανάγκη. Όλοι έχουμε αντιληφθεί που οδήγησε το Συνδικαλιστικό  Κίνημα (αλλά και τη Χώρα)ο Κομματικός πατερναλισμός  και η επιμονή των ηγετικών κομματικών κύκλων να επιλέγουν και να υποστηρίζουν ,κάθε φορά, αυτούς με τους οποίους θα έχουν τα λιγότερα προβλήματα, αυτούς που θέλουν την καρέκλα και για να την έχουν είναι έτοιμοι να πουλήσουν όχι το Επάγγελμα αλλά και τα παιδιά τους αν χρειαστεί….

Και για να μην παρεξηγηθώ: Το λαμόγιο  και ο εθελόδουλος  καιροσκόπος  είναι λαμόγιο,  ανεξάρτητα  από το αν δηλώνει «δεξιός» ή  «αριστερός».
Μόνο που τούτη τη φορά τα πράγματα και οι συνθήκες δεν μοιάζουν με αυτά που παρακολουθούσαμε  τα προηγούμενα χρόνια…
 Τούτη τη  φορά –και λυπάμαι που το λέω- έχουμε Πόλεμο  στον οποίο ακόμη και το θέμα των Εργασιακών σχέσεων των Συλλογικών Συμβάσεων  θα έχει μικρότερη σημασία ,αν τους αφήσουμε, τελικά, να ολοκληρώσουν την κατάργηση της Δημοσιογραφίας.
Ιδιαίτερα τα τελευταία  πέντε χρόνια, η Δημοσιογραφία στην Ελλάδα (και κατ επέκταση η ΕΣΗΕΑ) όχι μόνο ακολούθησε την απολύτως υφεσιακή και παρακμιακή πορεία της Χώρας, αλλά  και επέτρεψε  στην Εξουσία να την μετατρέψει  (με έντεχνους χειρισμούς) σε πυλώνα  συγκάλυψης της σήψης της διαφθοράς και της παρακμής….
Δεν είναι μακριά η εποχή που οι νέοι δημοσιογράφοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους για να γράφουν στα(λεγόμενα) ΜΜΕ. Αυτό δεν συνεπάγεται μόνο εξαΰλωση σε ανθρώπινο και επαγγελματικό επίπεδο ,αλλά σημαίνει και την πλήρη κατάργηση της ίδιας της Δημοκρατίας…
Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο των ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ όχι για να…. σώσω τη Δημοσιογραφία, αλλά  για να δείξω στους νεότερους Συναδέλφους πώς κανείς ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να παραμένει απαθής τούτες τις ώρες…
Γνωρίζω πώς οι ιδρυματικοί Συνδικαλιστάδες  μας  μοιράζουν δουλειές  και θέσεις ρουσφέτια και δάνεια .Πώς  θα μπορούσαν ,άλλωστε, να ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο από τους επαγγελματίες  Μαυρογιαλούρους  του νεκρού ήδη πολιτικού συστήματος; ….
Κάποιοι ,όμως, πρέπει να καταλάβουν πώς υπάρχουν και άνθρωποι, Συνάδελφοι  καλοί, που δεν  τα ξεπουλάνε όλα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς