29 Ιουν 2017

Ντροπιαστικά παιχνίδια με τον ΕΔΟΕΑΠ για την καρέκλα της ΕΣΗΕΑ

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται μια μάχη εντυπώσεων πάνω στο “κουφάρι” του σωματείου της ΕΣΗΕΑ και με όπλο την οικτρή οικονομική κατάσταση του ΕΔΟΕΑΠ. 

Συνδικαλιστές παρατάξεων που έχουν κερδίσει την ψήφο της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων στις πρόσφατες εκλογές για νέο ΔΣ στην Ένωση Συντακτών επιτίθενται ενάντια σε όσους δεν συναινούν στη συγκρότηση αναλογικού προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ, χρησιμοποιώντας τον ΕΔΟΕΑΠ κι ένα δάνειο που θα έδινε η ΕΣΗΕΑ αν δεν έδινε δάνειο ο ΕΦΚΑ. Χρησιμοποιούν και την οικτρή κατάσταση στον κλάδο, απολύσεις, μειώσεις μισθών, κ.λ.π., προκαλώντας την μνήμη μας. 

Η πλειοψηφούσα παράταξη των “Ενωμένων δημοσιογράφων” είναι αυτή που έχει πρωτοστατήσει στην ικανοποίηση όλων των εντολών της εργοδοσίας, ενώ έχει ταυτιστεί πολιτικά με το χώρο της Νέας Δημοκρατίας πάρα πολλές φορές. Είναι τραγικό για την ίδια, τώρα, να επικαλείται την ανάγκη αναλογικής συμμετοχής. Αναλογικής σε τι ακριβώς; 

 Επιπλέον δημαγωγεί χωρίς ντροπή των συνδικαλιστών της χρησιμοποιώντας τον ΕΔΟΕΑΠ όταν ήδη γνωρίζει πως η δανειακή σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί, ο ΕΦΚΑ αποδέχθηκε ως εγγύηση του δανείου τις απαιτήσεις του ΕΔΟΕΑΠ έναντι τρίτων και με την υπογραφή του Πάρεδρου, θα γίνει η εκταμίευση! 

 Ίσως να θέλουν τα στελέχη της να το ανακοινώσουν στη γενική συνέλευση της Τρίτης 4 Ιουλίου ως “δωράκι” σε πελάτες, αφού έτσι εκλαμβάνουν τους ψηφοφόρους.


Είναι πράγματι ντροπή να πρωτοστατούν συνδικαλιστικά στελέχη της παράταξης στο face book με άκρως προσβλητικό τρόπο ενάντια σε συναδέλφους τους που ανησυχούν για το φάρμακο και το ταμείο τους, καλώντας τους σε “εξέγερση” εναντίον άλλων παρατάξεων που δεν δέχονται το αναλογικό προεδρείο.

Στο μεταξύ όπως δείχνουν οι ανακοινώσεις άλλων παρατάξεων ( δημοσιεύονται σε άλλες αναρτήσεις, δέστε: εδώκι εδώεδώ κι εδώεδώοι Ενωμένοι δημοσιογράφοι πιθανώς να έχουν πέσει θύμα της άγνοιας τους για το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ. Η παράταξη έθεσε θέμα εκλογής προέδρου σε συνεδρίαση με πολλούς απόντες και ψηφίστηκε η επικεφαλής Μαρία Αντωνιάδου με 5 ψήφους. Μετά την ψηφοφορία αυτή, η παράταξη δεν αποδέχεται το αποτελέσμα που η ίδια προκάλεσε!


Το λυπηρό είναι πως και η παράταξη της “Συσπείρωσης” συμμετέχει έμμεσα σε αυτό το παιχνίδι. δεν ενημερώνει επίσης πως το δάνειο για τον ΕΔΟΕΑΠ έχει υπογραφεί παρά το γεγονός ότι έχει δυο μέλη της από την ΕΠΗΕΑ στο προεδρείο του οργανισμού υγείας. Και καλεί επίσης σε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο επικαλούμενη την κρισιμότητα της κατάστασης στα ΜΜΕ, την οποία η κυβέρνηση που υποστηρίζει ανοικτά, έχει προκαλέσει.


Το ακόμη πιο λυπηρό είναι ότι και οι δυο παρατάξεις δημαγωγούν και κινδυνολογούν φωνάζοντας μόνο για το προεδρείο, όταν το μόνο δείγμα γραφής που έδωσαν συνδικαλιστικά είναι το παζάρι ανάμεσα τους  για την ακύρωση της απεργίας στην “Αυγή”.
πηγή:mediatvnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς