27 Ιουν 2017

Όταν η παραπληροφόρηση και η λάσπη… πλειοψηφούν

Οι "Ενωμένοι Δημοσιογράφοι" κέρδισαν τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 48%, το οποίο τους έδωσε 5 από τις 11 έδρες. Εδώ και δύο εβδομάδες υπάρχει ένα μπαράζ παραπληροφόρησης που λέει ότι για τη μη συγκρότηση προεδρείου ευθύνεται αυτός που κατέλαβε μία έδρα και όχι αυτός που έχει τις περισσότερες. Υπάρχει μια προσχηματική φιλολογία ότι πρέπει "όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου" και μιλά για αντιπροσωπευτικό- αναλογικό προεδρείο. Όλοι μέσα δηλαδή, χωρίς καμία προγραμματική συμφωνία, χωρίς ένα μίνιμουμ συμφωνίας στην πολιτική που θα ακολουθήσει το σωματείο. Όλοι μέσα στο προεδρείο, ανεξάρτητα αν έχουμε την ίδια οπτική απέναντι στα προβλήματα- ή όχι.

Πώς θα σας ακουγόταν εάν ένα κόμμα στις εκλογές έπαιρνε το 48% και δεν σχημάτιζε κυβέρνηση, γιατί καλούσε και όλους τους υπόλοιπους να συμμετάσχουν, χωρίς μάλιστα προγραμματική συμφωνία; Παραλογισμός; Αυτό ζητά η παράταξη που έλαβε την πλειοψηφία στην ΕΣΗΕΑ, αλλά και κάποια μέλη άλλων παρατάξεων, που αναζητούν άλλοθι.

Ο ακόμα μεγαλύτερος παραλογισμός μετά και την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι ότι...

η Μαρία Αντωνιάδου, αν και έλαβε την πλειοψηφία των παρόντων και όπως ορίζει το καταστατικό και ο νόμος έχει εκλεγεί πρόεδρος , δεν δέχεται την εκλογή της και συγκαλεί το Δ.Σ. εκ νέου για να …ξανα-εκλεγεί, αντί να συνεχιστεί η διαδικασία με την εκλογή των υπόλοιπων μελών του προεδρείου.

Το επιχείρημα ότι "πρέπει να σώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ" μπορεί να είναι ελκυστικό για προπαγανδιστικούς λόγους, αλλά δεν περιέχει καμία ουσία, εφόσον δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένη πρόταση. Ποιο είναι αυτό το σχέδιο σωτηρίας που θα εφαρμοστεί ή έστω θα διεκδικηθεί αν συγκροτηθεί προεδρείο με την συμμετοχή όλων; Και γιατί αυτό το "σχέδιο σωτηρίας" δεν το εφαρμόζει ή έστω δεν το διεκδικεί το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ που προέρχεται από την πλειοψηφούσα παράταξη; Πώς, τελικά, να εμπιστευθείς μια παράταξη που λίγες μέρες μετά τις εκλογές, αυτό που καταγράφει είναι η ακύρωση μιας αποφασισμένης απεργίας από τους εργαζόμενους της Αυγής;

Αρκετά με τη λάσπη και τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Οι “ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ” έχουν σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις και αυτές εκφράζει η εκπρόσωπός τους στο Δ.Σ. Τα ταμεία σώζονται όταν έχουν πόρους. Δεν σώζονται όταν οι εργοδότες δεν καταβάλλουν δεκάρα τσακιστή ή όταν προκρίνονται μόνο λύσεις- ασπιρίνες, όπως ο δανεισμός.

Να θυμίσουμε, επίσης ότι, το μόνο πρόβλημα του κλάδου δεν είναι ο ΕΔΟΕΑΠ, όσο κι αν είναι μέσα στα βασικά θέματα που υπερασπιζόμαστε η περίθαλψη, η επικούρηση, η πρόνοια για τους 18.500 ασφαλισμένους που αυτή η κυβέρνηση πέταξε στον καιάδα κάνοντας το χατήρι των εργοδοτών. 
Είναι και οι εργαζόμενοι στα site, είναι τα "μπλοκάκια", είναι οι χιλιάδες άνεργοι, είναι οι χιλιάδες απλήρωτοι έρμαια στους εκβιασμούς και στα παιχνίδια επιχειρηματιών και τραπεζών.

Γι αυτό, έχετε να πείτε κάτι ή πρέπει να σπάσετε πάλι καμιά απεργία για να το (ξανα)πάρουμε το μήνυμα;
                                                                  
 ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
 Αθήνα 27 Ιουνίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς