14 Σεπ 2017

Επιστολή τριών μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με βαριές κατηγορίες κατά του προεδρείου για υφαρπαγή απόφασης



Επιστολή προς την πρόεδρο και τον Γενικό γραμματέα της ΕΣΗΕΑ απέστειλαν σήμερα τρία μέλη του ΔΣ. καταγγέλλοντας την υφαρπαγή απόφασης με τις –δεδομένες άλλωστε- έξη από τις 11 ψήφους του συμβουλίου για ένα τελικό κείμενο προς τους εργοδότες που οι υπόλοιποι αγνοούσαν!!
Στην επιστολή τους  τα τρία μέλη (Νανά Νταουντάκη, Γιάννης Αγγέλης, Δημήτρης Τσαλαπάτης )  κατηγορούν το προεδρείο ότι προχώρησε σε (ακόμη ένα ) πραξικόπημα προκειμένου:
---Να νομιμοποιήσουν ένα “διάλογο – διαπραγμάτευση” μεταξύ δύο παραλλαγών της ίδιας πρότασης, η οποία εξ αρχής έχει τα χαρακτηριστικά των αλλεπάλληλων “non paper” του εκπροσώπου των εργοδοτών κ. Κυριακόπουλου. Και βεβαίως
---Να εξυπηρετήσουν τα σχέδια του υπουργού κ. Πετρόπουλου και της Κυβέρνησης, προκειμένου να μεταλλάξουν – με την επιεικέστερη έκφραση – τον ΕΔΟΕΑΠ σε ένα επαγγελματικό ταμείο, όπως επιδιώκεται από καιρό από κοινού με τα εργοδοτικά και κυβερνητικά κέντρα, αφήνοντας χωρίς περίθαλψη και ασφάλιση ανέργους και απλήρωτους συναδέλφους, κάνοντας ταυτόχρονα σκόντο εν ψυχρώ στις εργοδοτικές εισφορές.
Οι βαριές κατηγορίες των τριών μελών δικαιολογούνται απόλυτα από το γεγονός ότι το προεδρείο του ΔΣ κάλεσε τα μέλη να συζητήσουν πάνω σε ένα άγνωστο κείμενο πέντε σελίδων (χωρίς κανένα στοιχείο ταυτότητας, σαν non paper) το οποίο τους διανεμήθηκε από υπάλληλο της ΕΣΗΕΑ (!)  ακριβώς 10΄πρίν την έναρξη του συμβουλίου και παρά το αίτημα όλων να αναβληθεί η συζήτηση ως το επόμενο πρωί προκειμένου να το συζητήσουν εκείνο προχώρησαν στη συζήτηση και στην ψηφοφορία που δεν είχαν κάνε προαναγγείλει!!!
(Σ.σ. ένα τέταρτο μέλος απουσίαζε , ενώ ένα ακόμη μέλος που είχε διαμαρτυρηθεί για την διαδικασία επέλεξε να παραμείνει καταψηφίζοντας παρόλο που δέχθηκε απαξιωτικά σχόλια για τις θέσεις του ίδιου και του χώρου που εκπροσωπεί!).
 Το πλήρες κείμενο της επιστολής των τριών μελών του ΔΣ είναι το εξής:


Προς την Πρόεδρο και τον Γραμματέα
του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Συνάδελφοι
Η χθεσινή διαδικασία στο Διοικητικό Συμβούλιο όσο αφορά το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ ήταν απαράδεκτη τόσο από πλευράς δεοντολογίας όσο και από την πλευρά της δημοκρατικής παράδοσης και λειτουργίας του συμβουλίου.
Φέρατε λίγα λεπτά πριν έναρξη του Συμβουλίου ανυπόγραφο κείμενο στο οποίο είχαν καταγραφεί κάποια σημεία “Σύγκλισης” και “Διαφωνίας” τα οποία όπως μας εξηγήθηκε στην συνέχεια αποτυπώνουν τα σημεία σύγκλισης και διαφωνίας με την πρόταση Κυριακόπουλου.
Ούτε για την “σύγκλιση” ούτε για την “διαφωνία”, είχε ενημερωθεί κανένας συνάδελφος μέλος του Συμβουλίου, ούτε πολύ περισσότερο οι συνάδελφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Το Συμβούλιο δεν είχε ενημερωθεί ούτε καν με τα πρακτικά της συνάντησης πού είχε προηγηθεί με τους τρεις υπουργούς και στην οποία είχαν πάρει μέρος η Πρόεδρος και ο Γραμματέας και στην οποία είχε απαγορευθεί η συμμετοχή άλλου μέλους του Συμβουλίου που επιχείρησε να συμμετάσχει ως παρατηρητής.
Όπως παραδεχθήκατε στο Συμβούλιο την Τρίτη, αυτές είναι “συγκλίσεις” και “διαφωνίες” οι οποίες αφορούν την δική σας (Προέδρου και Γραμματέα) άποψη, καθώς δεν είχε μεσολαβήσει καμία συζήτηση γι' αυτό (την σύγκλιση και τις διαφωνίες) στο Συμβούλιο.
Ζητήσαμε να αναβληθεί η συζήτηση, ώστε τα μέλη του Συμβουλίου να έχουν έστω λίγο χρόνο να μελετήσουν τα σημεία του κειμένου και η...παραχώρησή σας ήταν ένα “κυνικών” χαρακτηριστικών διάλειμμα 10 λεπτών.
Είναι προφανές ότι για άλλη μια φορά με πραξικοπηματικές διαδικασίες επιχειρείτε να αποσπάσετε την “νομιμοποίηση” αυτού του κειμένου το οποίο θέλετε να το παρουσιάσετε ως πρόταση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αλλά και των μελών της. Όπως ακριβώς είχατε κάνει και με την περιβόητη πρόταση Καπάκου πρόσφατα.
Αφού καταγγείλαμε αυτή την διαδικασία και την άρνησή σας για πραγματική συζήτηση, αποχωρήσαμε από την διαδικασία προκειμένου το Συμβούλιο να έχει έστω τον ελάχιστο χρόνο να ασχοληθεί σοβαρά με τα όσα γράφετε στο κείμενο σας αυτό.
Παρ' όλα αυτά εσείς προχωρήσατε με την παρουσία μόλις επτά μελών στο Συμβούλιο σε ψηφοφορία νομιμοποίησης αυτού του εκτρώματος που αποκαλείτε σημεία “σύγκλισης” και “διαφωνίας”. Όπως αποδείχτηκε αυτή ήταν από την αρχή η πρόθεση σας.
Και αποσπάσατε έξι ψήφους σε ένα Συμβούλιο ένδεκα μελών.
Άλλο ένα πραξικόπημα προκειμένου να νομιμοποιήσετε ένα “διάλογο – διαπραγμάτευση” μεταξύ δύο παραλλαγών της ίδιας πρότασης, η οποία εξ αρχής έχει τα χαρακτηριστικά των αλλεπάλληλων “non paper” του συνομιλητή σας κ. Κυριακόπουλου. Και βεβαίως του κ. Πετρόπουλου και της Κυβέρνησης, προκειμένου να μεταλλάξετε – με την επιεικέστερη έκφραση – τον ΕΔΟΕΑΠ σε ένα επαγγελματικό ταμείο, όπως επιδιώκεται από καιρό από κοινού με τα εργοδοτικά και κυβερνητικά κέντρα αφήνοντας χωρίς περίθαλψη και ασφάλιση ανέργους και απλήρωτους συναδέλφους, κάνοντας ταυτόχρονα σκόντο εν ψυχρώ στις εργοδοτικές εισφορές.
Απορρίπτουμε το πραξικόπημα αυτό και καταγγέλλουμε στα μέλη της ΕΣΗΕΑ και σε κάθε εργαζόμενο του κλάδου κάθε σχετική διαδικασία που θα παρουσιάσετε σαν συνέχεια και αποτέλεσμα αυτής της δράσης σας.
Νανά Νταουντάκη
Γιάννης Αγγέλης
Δημήτρης Τσαλαπάτης
Μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
13/9/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς