17 Σεπ 2017

Συγκέντρωση για τον ΕΔΟΕΑΠ την Τετάρτη κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης-εργοδοτών

Για πρώτη φορά στο χώρο των ΜΜΕ εκλεγμένοι συνδικαλιστές από διαφορετικές παρατάξεις, συνδικαλιστικά όργανα ακόμη και Σωματεία το χώρου των ΜΜΕ προχωρούν σε μια εξαιρετικής σημασίας κίνηση. Ενώνουν τις δυνάμεις τους, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες διαφορές μεταξύ τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα σχέδια (κυβέρνησης, εργοδοτών αλλά και εκπροσώπων των εργαζόμενων).
Και καλούν σε συγκέντρωση όλους τους ασφαλισμένους- μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ, για να τους ενημερώσουν για τις συνέπειες  που θα έχουν στο ταμείο και τις ζωές του αυτά που σχεδιάζονται. Κάνουν, δηλαδή, αυτό  που δεν κάνουν οι επίσημες διοικήσεις των Σωματείων τους  οι οποίες έχουν επιλέξει τον δρόμο των κρυφών συνομιλιών και των σκοτεινών σχεδιασμών προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα σχέδια για μετατροπή του Ταμείου τους, του ΕΔΟΕΑΠ, σε επαγγελματικό ταμείο σε βάρος των ασφαλισμένων και υπέρ των εργοδοτών.
Η συγκέντρωση την οποία καλούν τρία μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (Νανά Νταουντάκη από τους Μαχόμενους δημοσιογράφους, Γιάννης Αγγέλης από την Πρωτοβουλία για τον Ανατροπή, , Δημήτρης Τσαλαπάτης από την Κίνηση Επαγγελματιών δημοσιογράφων) δύο μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (Πόπη Χριστοδουλίδου και Κώστας Ντελέζος) και ένα μέλος  του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ (Πάνος Σκουτέρης από το Δίκτυο Αλληλεγγύης) έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
Στο μήνυμα τους γράφουν:

Συνάδελφε
Αν θέλεις τον ΕΔΟΕΑΠ που ξέρεις
(και όχι ένα επαγγελματικό ταμείο)
Αν θέλεις να γνωρίζεις ότι σε αφορά
και να αποφασίζεις εσύ για το ταμείο σου

ΕΛΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
• Για να πληροφορηθείς αυτά που σου κρύβουν και αφορούν το μέλλον σου
• Για να μάθεις γιατί καποια από αυτά που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να απορριφΘούν ως απαράδεκτα
• Για να ακούσεις ποιοι και πως έχουν συμφέρον από τη διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ και την μετατροπή του σε Επαγγελματικο Ταμείο.
• Για να ρωτήσεις ότι δεν ξέρεις, ότι δεν σου έχουν πεί, ότι πρέπει να γνωρίζεις.
• Για να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τον ΕΔΟΕΑΠ που θέλουμε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς