19 Νοε 2009

Καταγγελίες αθλητικου συντάκτη

Δύσκολη η δουλειά του αθλητικού συντάκτη. Ιδίως οταν έχει να κάνει με "παράγοντες" που νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να ελέγξουν τη δουλειά μας και να καθορίσουν τον τρόπο που γίνεται το ρεπορτάζ. Το ξέρουμε αυτό απο πολλά κρούσματα στο παρελθόν. Ενα ακόμη τέτοιο κρούσμα κατήγγειλε στήν ΕΣΗΕΑ συνάδελφος απο την εφημερίδα "Φώς των Σπορ". Πρός αποφυγή άλλων σκέψεων σπεύδουμε να διευκρινήσουμε οτι το ρεπορταζ του συναδέλφου δεν περιείχε βρισιές, ούτε υπονοόμενα για οικονομικά ή άλλα σκάνδαλα και περιοριζόταν σε κριτική και πληροφορίες για τήν απόδοση μιάς ποδοσφαιρικής ομάδας. Δημοσιεύουμε αυτούσια την καταγγελια:

Προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι του Δ.Σ.,
Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλω μία ακόμα επίθεση που γίνεται εις βάρος δημοσιογράφου σε δημόσιο χώρο από «ανθρώπους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο 14/11/2009 στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Εκεί και ενώ περίμενα να τσεκάρω το εισιτήριό μου για τη μετάβασή μου στη Ρόδο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ του αγώνα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιαλυσός - Απόλλων Σμύρνης, με πλησίασε ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας Νίκος Καρούλιας, ο οποίος ταξίδευε με την αποστολή τoυ Απόλλωνα στην ίδια πτήση με εμένα.
«Τι είναι αυτά που γράφεις πάλι… Οι παίκτες δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους στην προπόνηση σήμερα. Αν αύριο με τον Ιαλυσό δεν έχουμε καλό αποτέλεσμα, υπεύθυνος θα είσαι εσύ και μόνο εσύ! Είσαι η καταστροφή του Απόλλωνα. Εσύ είσαι ο πρώτος υπεύθυνος που η ομάδα έχει πέσει στην τέταρτη κατηγορία με αυτά που γράφεις κάθε Σάββατο στη στήλη σου. Έχουν δίκιο που σε βρίζουν όλοι. Μας δημιουργείς συνεχώς προβλήματα. Θα βγω στην τηλεόραση (σ.σ.: κάθε Κυριακή κάνει τηλεοπτική κριτική στους αγώνες του Παναθηναϊκού στην «Αθλητική Κυριακή» της ΝΕΤ) και θα σε κράξω άσχημα. Θα πω ότι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δημητρίου είναι ο καταστροφέας του Απόλλωνα. Συνέχισε και θα δεις… Με έχεις εκνευρίσει και θα έχεις πρόβλημα μαζί μου. Τι θέλεις; Αν μπορούσες, θα έπαιρνες χρήματα από παίκτες, ακόμα και από παιδιά που δεν έχουν να φάνε. Δεν θέλω να αναφερθείς άλλη φορά στο όνομά μου», μου είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ενώ κάποια στιγμή ξεστόμισε επανειλημμένα τη φράση «είσαι γελοίος», όταν, παρακολουθώντας το παραλήρημά του, του απάντησα πως αυτά που επικαλείται στερούνται σοβαρότητας.
Ο κ. Καρούλιας, ωστόσο, δεν αρκέστηκε μόνο στα λόγια και κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλης της αποστολής της ομάδας του Απόλλωνα και λοιπών παρευρισκομένων, επιχειρώντας να χειροδικήσει (προσπάθησε να με σπρώξει και να με πιάσει από τον γιακά)! Σταμάτησε, ωστόσο, όταν άρχισα να φωνάζω «μη με ακουμπάς…» και παράλληλα επενέβη διοικητικό στέλεχος της ομάδας, που ζητούσε από τον κ. Καρούλια να σταματήσει και από εμένα να φύγω από το συγκεκριμένο σημείο για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση (όπως και έπραξα).
Το ως άνω περιστατικό, όπως γίνεται αντιληπτό, με μειώνει ως προσωπικότητα και δημοσιογράφο και ζητώ τη συμπαράσταση της Ένωσης σε τέτοια φαινόμενα εξευτελισμού του κλάδου μας.
Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση Δημήτρης Δημητρίου
(μέλος Μικτού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ
- εκπρόσωπος δημοσιογράφων στο «ΦΩΣ των Σπορ»)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς