22 Δεκ 2009

Τελευταία σελίδα για τον Μπάμπη



Εφυγε και ο καλός συνάδελφος Μπάμπης Θέμας. Ξαφνικά, χτές αργά το βράδυ την ώρα της δουλειάς, στην Ελευθεροτυπία, έπαθε την πρώτη κρίση- έμφραγμα, είπαν μετά οι γιατροι. Συνήλθε κάπως αλλά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Την ώρα που τον έπαιρναν μας χαμογέλασε και μας κούνησε το χέρι, σαν αποχαιρετισμό, μας λένε συγκινημένοι οι συνάδελφοι του.


Αναστατώθηκαν όλοι αλλά κανείς δεν έβαλε στο μυαλό του το χειρότερο. Που ήρθε αργότερα με ένα τηλεφώνημα απο το νοσοκομείο. Ανακοπή. Τέλος.

Είχε πρόβλημα με την καρδιά του ρωτήσαμε , γνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα των δημοσιογράφων. Οχι, δεν ξέραμε τίποτα τέτοιο. Μόνο άγχος είχε, μεγάλο άγχος, γιατί ανησυχούσε ότι μπορεί να γίνουν απολύσεις. Δεν είχε άλλη δουλειά και μεγάλωνε δύο παιδιά.

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ γράφει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Χαράλαμπου Θέμα, ο οποίος απεβίωσε απρόσμενα χθες, σε ηλικία 51 ετών.
Ο Μπάμπης Θέμας γεννήθηκε στα Μωραΐτικα Κέρκυρας το 1958, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Από το 1982 και μέχρι τον ξαφνικό θάνατό του εργαζόταν στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», ως συντάκτης ύλης. Είχε εργαστεί επίσης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ».
Ο Μπάμπης Θέμας υπήρξε ένας ευγενής, σεμνός και καλλιεργημένος συνάδελφος, ο οποίος άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 2:30 μμ στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγό του και τους δύο γιους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο, που υπηρέτησε με ήθος και ευπρέπεια τη δημοσιογραφία.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οι συνάδελφοί του στο καλλιτεχνικό τμήμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας του έστειλαν το στερνό αντίο με ένα δικό τους σημείωμα:

Η ζωή δεν είναι μόνο Τέχνη ούτε μόνο γιορτή, κι αυτό φροντίζει μερικές φορές να στο υπενθυμίζει με τον πιο απρόβλεπτο και σκληρό τρόπο.
Χθες, 21/12/09, εντελώς ξαφνικά, χάσαμε από αιφνίδιο έμφραγμα τον καλό μας συνάδελφο, σταθερό και εμπνευσμένο συνοδοιπόρο μας στις σελίδες του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, Μπάμπη Θέμα. Χρόνια δίπλα μας, φρόντιζε για την καλαισθησία των σελίδων μας, για τα λάθη και τις ελλείψεις μας, ο Μπάμπης μας, ο εσαεί χατζιδακικός, ο Κερκυραίος μας, ο λάτρης και βαθύς «εμμονικός» γνώστης της κλασικής μουσικής, ένας καλλιεργημένος άνθρωπος που είχαμε την τύχη να κάνει «ύλη» για το ρεπορτάζ μας.
«Εφυγε» κυριολεκτικά επί των επάλξεων, σκυμμένος πάνω στη δουλειά του μέχρι την τελευταία στιγμή, αφήνοντας πίσω του τα δύο καταπληκτικά αγγελούδια του, τον Τρύφωνα και τον Κωνσταντίνο, και τη σύντροφό του την Ξανθή. Στεκόμαστε απλώς «παγωμένοι» στην είδηση, που σ’ αυτή την περίπτωση υπερβαίνει την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε, γραπτώς, τις «κρίσεις».
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «Ελευθεροτυπίας
enet.gr, 23:54 Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς