7 Μαρ 2010

Το Διαδίκτυο σκοτώνει


Παραμέλησαν μέχρι θανάτου το μωρό τους για χάρη της ψηφιακής «κόρης» τους, γονείς στη Νότια Κορέα

Μια τραγική είδηση που δείχνει ως πού μπορεί να φτάσει ο εθισμός στο Διαδίκτυο κάνει τον γύρο του κόσμου. Ενα ζευγάρι Νοτιοκορεατών, εθισμένο στο Διαδίκτυο, άφησε το ηλικίας τριών μηνών μωρό του να πεθάνει από την πείνα.

Ο λόγος; Και οι δύο γονείς ήταν πολύ απασχολημένοι με το να «μεγαλώνουν» εικονικά μια ψηφιακή «κόρη» σε κάποια ιστοσελίδα!

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι τάιζε το πρόωρο (αληθινό) μωρό του μόνο μία φορά την ημέρα, ανάμεσα στα 12ωρα που περνούσε σε Ιnternet cafe. «Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν έμειναν άνεργοι. Από τότε έχασαν τη διάθεσή τους να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Ικανοποιούσαν όλες τις επιθυμίες τους διαδικτυακά» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σεούλ.

Ο ηλικίας 41 ετών πατέρας και η ηλικίας 25 ετών μητέρα συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες στην πόλη Σουγουεόν νοτίως της Σεούλ, πέντε μήνες μετά τον θάνατο του παιδιού τους. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη διότι η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από μακρά περίοδο υποσιτισμού.

Το ζευγάρι είχε εμμονή με το εικονικό κορίτσι, την «Ανίμα», που μεγάλωνε στο δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι Ρrius Οnline. Τo παιχνίδι παρέχει τη δυνατότητα στους παίκτες να επηρεάζουν τη «ζωή» της Ανίμα και, καθώς το κάνουν αυτό, να τη βοηθούν να ανακτήσει τη χαμένη μνήμη της και να αναπτύσσουν συναισθήματα.

Το 30% των Νοτιοκορεατών κάτω των 18 ετών- περίπου 2,4 εκατομμύρια παιδιά- κινδυνεύει από εθισμό στο Ιnternet, σύμφωνα με τον Αν Ντονγκ-γιουν, παιδοψυχίατρο στο Πανεπιστήμιο Χανγιάνγκ στη Σεούλ. Ο εθισμός είναι πολύ διαδεδομένος στις χώρες της Ασίας. Το 2008, κινεζική έρευνα κατέδειξε ότι περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια κινέζοι έφηβοι ήταν συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο τουλάχιστον έξι ώρες ημερησίως. Εκατομμύρια χρήστες έχουν δημιουργήσει μια δεύτερη εικονική ζωή στο Διαδίκτυο. Ανθρωποι δε, που δεν έχουν ποτέ συναντηθεί μεταξύ τους στην πραγματική ζωή, και πολλές φορές τους χωρίζει τεράστια απόσταση, «ζουν» μαζί ψηφιακά.
πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς