7 Μαρ 2010

«Ετοιμάστε ως τον Μάιο σχέδιο για την ΕΡΤ»

Ο υπουργός Πολιτισμού ζήτησε απο το νέο ΔΣ διαφάνεια αλλά ...οι αμοιβές του νέου προέδρου παραμένουν μυστικές



Για μια ΕΡΤ που πρέπει να λειτουργεί ως δημόσια τηλεόραση σε όλα τα επίπεδα με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση, σεβασμό και λογοδοσία στον πολίτη έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος σε συνάντηση που είχε με τα μέλη του νέου ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ την περασμένη Τετάρτη.
« Η ΕΡΤ,για την οποία ο πολίτης συμβάλλει με την πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιου οργανισμού,μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών, βάζοντας ταυτόχρονα τέλος στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος,σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός καλείται να στηρίξει την προσπάθεια για έξοδο από την οικονομική κρίση» ανέφερε ο Π. Γερουλάνος, ενώ ως πρώτα δείγματα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση ανέφερε την εξοικονόμηση μέσα σε τέσσερις μήνες 10 εκατ. ευρώ.
Πάντως οι αμοιβές του νέου προέδρου της ΕΡΤ δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες για διαφάνεια.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Γερουλάνου, η νέα διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει ως τα τέλη Μαΐου να έχει εκπονήσει πρόγραμμα και μελέτες για τη στρατηγική και το πρόγραμμα της ΕΡΤ, καθώς επίσης και να έχει οργανώσει ένα τμήμα ανθρώπινου δυναμικού που θα ασχοληθεί ειδικά με την αξιολόγηση και την αξιοποίηση του προσωπικού της εταιρείας.
Εν τω μεταξύ στην ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση είναι τεταμένη, καθώς χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, των οποίων τα εισοδήματα μειώνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα μέτρα, συνεχίζουν να βλέπουν στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής υψηλά αμειβόμενους συμβούλους και «golden boys». Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς και ενώ η απομάκρυνσή τους είχε εξαγγελθεί από τον ίδιο τον κ. Γερουλάνο συνεχίζουν να δίνουν το «παρών» στην ΕΡΤ, δηλώνοντας ότι ο υπουργός είναι αναρμόδιος για να τους απομακρύνει, και περιμένουν τις σχετικές αποφάσεις της νέας διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς