7 Σεπ 2010

Νέες καμπάνες για τη μεσημεριανή «διαφήμιση» πορνό

Πρόστιμα συνολικού ύψους 140.000 ευρώ «μοίρασε» χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Την "τιμητική" του είχε το Star στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ευρώ για τις εμφανίσεις της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο "SuperStar" της Χριστίνας Λαμπίρης στις 25&26/1/2010, τις εικόνες που προβλήθηκαν και τα σχόλια που ακούστηκαν. Το συμβούλιο έκρινε ότι υπήρξαν παραβιάσεις σχετικά με την προστασία ανηλίκων αλλά και υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος. Στο κανάλι επιβλήθηκε και πρόστιμο 40.000 ευρώ για την εμφάνιση επίσης της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 21/6 όπου κατά το ΕΣΡ "διαφήμιζε" το δεύτερο dvd της. Το συμβούλιο έκρινε ότι υπήρξαν παρόμοιες με την προηγούμενη περίπτωση παραβάσεις.

Ισόποσο πρόστιμο επιβλήθηκε και στον Alpha για τις ίδιες παραβάσεις που εντοπίστηκαν σε "Κους κους" και "Δέστε τους" στις 18/3. Και στις δύο εκπομπές προβλήθηκαν αποσπάσματα από την εκπομπή "Αξίζει να το δεις" (ΑΝΤ-1) με την Τατιάνα Στεφανίδου να φιλοξενεί την τζούλια Αλεξανδράτου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ και στη ΝΕΤ για την εκπομπή "Πρώτη γραμμή" (25/1) των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου (οι οποίοι εδώ και μήνες βρίσκονται στην τηλεόραση του Σκάι) για την προβολή "οργάνων σεξουαλικής διέγερσης" που παρουσιάσαν και τα σχόλια που έκαναν οι ίδιοι. Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ δεν υπήρχε σήμανση ακαταλληλότητας ενώ με αυτόν τον τρόπο παραβιάστηκαν και ρυθμίσεις σχετικές με την προστασία ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς