11 Σεπ 2010

Ανασχηματισμός και στα ΜΜΕ

Στο πρόσωπο του Τηλ. Χυτήρη, που καλείται να διαδραματίσει ρόλο αναπλ. υπουργού Πολιτισμού, συγκεντρώνονται οι ελπίδες όσων επιθυμούν διακαώς τη λύση των εκκρεμοτήτων στον χώρο των ΜΜΕ.

Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή να αναμένει τον χρησμό της Γραμματείας της Κυβέρνησης που επεξεργάζεται περί τα 30 Π.Δ. για την εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων κάθε υπουργού, αναπληρωτή υπουργού και υφυπουργού, τα σενάρια έχουν ως εξής:

Το χαρτοφυλάκιο της ΕΡΤ παραμένει στο υπ. Πολιτισμού και θεωρείται βέβαιο ότι το αναλαμβάνει ο νέος αναπλ. υπουργός Πολιτισμού Τ. Χυτήρης.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανήκε προ ανασχηματισμού στον Γ. Πεταλωτή, ο οποίος είναι πιθανόν να ενταχθεί στο υπ. Εσωτερικών υπό την εποπτεία του υπουργού Γ. Ραγκούση. Είναι πιθανόν, ωστόσο, το ΑΠΕ-ΜΠΕ να περάσει στη σφαίρα της εποπτείας του Τ. Χυτήρη.

Το θέμα των αδειοδοτήσεων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών ανήκει στον υπ. Εσωτερικών Γ. Ραγκούση. Είτε παραμείνει είτε όχι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εποπτεία επί του νομοθετικού έργου που θα αφορά τα ΜΜΕ θα ανατεθεί στον Τ. Χυτήρη.

Οι υποδομές για τα ΜΜΕ ανήκουν στην εποπτεία του υπ. Υποδομών, Δ. Ρέππα, με αρμόδιο για την ψηφιακή (μέχρι χθες) τον Ν. Σηφουνάκη και από τούδε και στο εξής τον νέο υφυπουργό, Σπ. Βούγια. Δεν είναι απίθανο ο πρωθυπουργός να μετακινήσει το κομμάτι αυτό είτε στο υπ. Εσωτερικών (για τις Υποδομές) είτε στο χαρτοφυλάκιο του Τ. Χυτήρη (για το Περιεχόμενο).

Η εποπτεία των Γ.Γ. Επικοινωνίας/Ενημέρωσης ενδεχομένως να περάσει στο υπ. Εσωτερικών.
Ο Τηλέμαχος Χυτήρης έχει γνώση της ΕΡΤ, καθώς το 2002 επέλεξε τον Α. Στάγκο, στη θέση του προέδρου διευθύνοντος συμβούλου. Το ερώτημα είναι προς ποια κατεύθυνση θα ενεργοποιήσει την ΕΡΤ: Προς αυτή του ανταγωνισμού ή προς τη λύση της συμπλήρωσης των κενών που αφήνει η ιδιωτική τηλεόραση (παιδικό πρόγραμμα, πολιτισμός, ντοκιμαντέρ). Οι εκκρεμότητες είναι μεγάλες ξεκινώντας από τις επιλογές των προσώπων: του νέου διευθύνοντος συμβούλου, της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3, αλλά και της προκήρυξης του διαγωνισμού για τις 700 θέσεις των συμβασιούχων.

Επί του θέματος της διαχείρισης των οικονομικών, ο Τ. Χυτήρης τοποθετήθηκε κάπου στη μέση, καθώς τόνισε ότι «θα βρούμε τη λύση και χωρίς να υπάρχει σπατάλη και υπερβολή, υπάρχει πάντα ο μεσαίος δρόμος, η χρυσή τομή».
πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς