16 Οκτ 2010

Η Γαλλία παρέλυσε μόνο για την αύξηση του ορίου ηλικίας απο τα 60 στα 62-Εμείς;

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σήμερα σε 264 συγκεντρώσεις στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων που προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 60 στα 62 έτη.

Περίπου 825.000 Γάλλοι πήραν μέρος στη διαδήλωση που έγινε στο Παρίσι κατά της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη, σύμφωνα με την αστυνομία . Το Γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών κρίνει οτι η συμμετοχή των πολιτών στη σημερινή διαδήλωση ήταν μικρότερη σε σχέση με τίς προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εκτίμηση των συνδικάτων. Τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της Γαλλιας, το CGTκαι το CFDT, ανακοίνωσαν οτι οι διαδηλωτές πλησίασαν τα 3 εκατομμύρια και ανανεώνουν το "ραντεβού" τους στους δρόμους, με μία νέα ημέρα κινητοποιήσεων σε εθνικό επίπεδο, για την προσεχή Τρίτη, παραμονές της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου στη Γερουσία.



Οι Γάλλοι κατέβηκαν αποφασισμένα και δυναμικά στους δρόμους μόνο γιατί τούς πάνε τη συνταξιοδότηση απο τα 60 στα 62. Εμείς, που μας τα πήραν σχεδόν όλα; Θα ..."περιμένουμε να δούμε" όπως λένε μερικοί; Τι να δούμε; Να φύγει το "σχεδόν";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς