25 Οκτ 2010

Παραμένουν όμηροι των Ταλιμπάν οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι- εκδηλώσεις σήμερα σε όλη τη Γαλλία


300 ημέρες κράτησης και ομηρίας κλείνουν σήμερα για τους δύο Γάλλους δημοσιογράφους του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού « Φράνς 3» και τους Αφγανούς συνεργάτες τους.
Ο Στεφάν Ταπονιέ και ο Ερβέ Γκεσκιουγιέ απήχθηκαν στις 30 Δεκεμβρίου 2009, στην περιοχή Καπίνσα του Αφγανιστάν.

Τον περασμένο Απρίλιο δημοσιοποιήθηκε ένα βίντεο των ομήρων δημοσιογράφων και ένα τηλεφώνημα στις 24 Σεπτεμβρίου στο γαλλικό στρατό, μαρτυρούν ότι οι δημοσιογράφοι είναι ζωντανοί με ακμαίο ηθικό και συνάμα αναζωπυρώνονται οι προσδοκίες ότι μέχρι το τέλους αυτού του χρόνου θα βρεθεί λύση.

Παρά αυτές τις θετικές ειδήσεις, η Ομοσπονδίες των Δημοσιογράφων εκφράζουν ανησυχία σχετικά με την κατάσταση της υγείας των ομήρων και φόβους σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση τους.

Οι γαλλικές δημοσιογραφικές Ενώσεις και οι οργανώσεις πολιτών, συνεχίζουν την εκστρατεία για την απελευθέρωση των συναδέλφων με σύνθημα «Απελευθερώστε τους», στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.liberezles.net/.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΔΟΔ/ΕΟΔ) μαζί με τις Ενώσεις μέλη από τη Γαλλία -‘Syndicat National des Journalistes’ (SNJ) και Syndicat National des Journalistes΄’ CGT (SNJ-CGT- επαναδιατυπώνουν το αίτημα για την κινητοποίηση του παγκόσμιου κινήματος των επαγγελματιών δημοσιογράφων, καθώς και των γαλλικών αρχών προκειμένου να τερματισθεί άμεσα η ομηρία των απαχθέντων δημοσιογράφων.

Προκειμένου να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη για την τύχη τους οι δημοσιογραφικές Ενώσεις μαζί με οργανώσεις πολιτών και τις τοπικές αρχές διοργανώνουν για σήμερα σε όλη τη Γαλλία εκδηλώσεις υπενθύμισης των 330 ημερών κράτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς