27 Οκτ 2010

"Δεν θα συρρικνωθεί η ΕΡΤ" λέει ο Τηλ. Χυτήρης (διαφωνώντας με Προβόπουλο)


«Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα συρρίκνωσης της δημόσιας τηλεόρασης» δήλωσε σήμερα μιλώντας στη ΝΕΤ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης απατώντας στις προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για συρρίκνωση των δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών.

O κ. Χυτήρης τόνισε οτι δεν συμμερίζεται τις απόψεις του κ. Προβόπουλου αναφορικά με το ζήτημα, η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την ΕΡΤ και αντίθετα αυτό που ο ιδιος έχει αναλάβει αυτή την περίοδο είναι να νοικοκυρεψει τα οικονομικά της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Προβόπουλος, αναφερόμενος στους δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, Πρίσμα και το Κανάλι της Βουλής) δήλωσε ότι "όχι μόνο αυτοί οι σταθμοί είναι πολλοί για μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδος, αλλά και λειτουργούν με πολύ μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και με εξαιρετικά υψηλό κόστος, το οποίο είναι πολλαπλάσιο αντίστοιχων ιδιωτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας".

Η άποψη που διατύπωσε ο κ. Προβόπουλος είναι ότι "θα ήταν σκόπιμο οι δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί να συγχωνευθούν σε έναν ή δύο και να καλύπτουν περισσότερο από το 70% του κόστους λειτουργίας τους με έσοδα από διαφημίσεις, όπως συμβαίνει και με τους ιδιωτικούς σταθμούς". Και πρότεινε, το σημερινό έσοδο ( το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) να διατεθεί για τη μείωση του δημόσιου χρέους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς