29 Νοε 2010

Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι της "Τεχνοεκδοτικής"

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Τεχνοεκδοτική» T-Press ύστερα από ένα χρόνο τραγικών καθυστερήσεων στις πληρωμές και τρεις μήνες ανταρτοπολέμου μεταξύ της εργοδοσίας από τη μια πλευρά και των δημοσιογράφων και των τεχνικών της εταιρείας.
Η εταιρεία απασχολεί 25 δημοσιογράφους και 10 τεχνικούς για εφτά περιοδικά και δεκάδες ιστοσελίδες.
Η είδηση έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας του περιοδικού Voyager. Οι εξελίξεις έχουν πάρει δραματική τροπή μετά την παραίτηση του διευθυντή εκδόσεων Δημήτρη Βάρου, ο οποίος άφησε την αφιλόξενη αγκαλιά του περιβάλλοντος Μπόμπολα ύστερα από 29 χρόνια για να αναλάβει τη διεύθυνση της κυριακάτικης εφημερίδας Veto του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην εταιρεία. Ήδη έχει σταλεί εξώδικο εν όψει της αυριανής απεργίας ενώ αναμένεται να γίνει κοινός συντονισμός των δύο ενώσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ήδη απολυμένοι της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στους συναδέλφους τους και βρίσκονται σε αναμονή για τυχόν αποκλεισμό και περιφρούρηση αν επιχειρηθεί η λειτουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς