1 Δεκ 2010

Μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην απεργία του Τύπου και των ΜΜΕ

1. Ο Φράνκο Σίντι, Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τύπου της Ιταλίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΔ, εκφράζοντας αλληλεγγύη στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων της Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), που εναντιώνεται στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Θεμελιωδών δικαιωμάτων που κατοχυρώνουν την αξιοπρέπεια του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και αποτελούν θεμελιώδη αρχή του δημόσιου αγαθού, που είναι η ανεξάρτητη ενημέρωση. Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και δεν αποτελεί όρο που υπαγορεύουν βιομηχανικές και οικονομικές συνθήκες ή πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις.

2. Ο Τζέρεμι Ντίαρ, Γενικός Γραμματέας και η Μισέλ Στανιστρίτ, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Ενωσης Δημοσιογράφων Βρετανίας και αναφέρουν ότι η Εθνική Ενωση Δημοσιογράφων Βρετανίας αποστέλλει μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους Ελληνες δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ που πραγματοποιούν εθνική απεργιακή κινητοποίηση, αντιδρώντας στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την καταστρατήγηση του εργατικού νόμου, τις επιθέσεις που δέχονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και το μεγάλο αριθμό απολύσεων. Επισημαίνουν ότι η νίκη των Ελλήνων δημοσιογράφων θα ωφελήσει όχι μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους αλλά και όλους τους δημοσιογράφους στην Ευρώπη. Ολοι δεχόμαστε επιθέσεις ενάντια στα συνδικαλιστικά μας δικαιωμάτων, εργασιακές συνθήκες και θέσεις εργασίας και απαντούμε ότι η δύναμή μας είναι η ενότητα.

3. Η Ενωση Αρτεργατών και Εργατών Τροφίμων και συναφών επαγγελμάτων Βρετανίας και Ιρλανδίας, απέστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στους Ελληνες δημοσιογράφους και τον αγώνα τους για την προάσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Ο αγώνας των δημοσιογράφων στην Ελλάδα είναι και δικός μας αγώνας και στηρίζουμε με κάθε μέσο τους αδελφούς μας που αγωνίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς