5 Μαρ 2011

Απεργία των τεχνικών ραδιοφωνίας σε ΑΝΤΕΝΝΑ, BEST, LOVE RADIO και HAPPY

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να πληρώνουν την κρίση που δημιούργησαν οι ντόπιοι πλουτοκράτες με τους λογαριασμούς των 600.000.000.000 ευρώ στις τράπεζες της Ελβετίας, οι εγχώριοι διαχειριστές του Ελληνικού χρέους και οι εντολοδότες τους, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.
Αυτή η εκστρατεία «σωτηρίας» δεν μπορούσε να αφήσει αμέτοχους τους εργοδότες που, με το πρόσχημα της «κρίσης» και τις πλάτες της κυβέρνησης, βρίσκουν την ευκαιρία να παίρνουν πίσω ολοένα και περισσότερα από τα κεκτημένα μας. Επιχείρηση αποσάθρωσης των Συλλογικών μας Συμβάσεων Εργασίας, απολύσεις, τρομοκρατία, αντισυνδικαλιστική εργοδοτική υστερία, ψευδεπίγραφα διλλήματα και κοινωνικός αυτοματισμός αποτελούν πλέον καθημερινότητα στον εργασιακό μας βίο.
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα αντιτάσσουμε τον συνεχή αγώνα, την οργάνωση και την μεθοδική – καθημερινή μας αντίσταση.

--- Μέσα σε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα η Διοίκηση του ραδιοσταθμού Αντέννα προχώρησε πριν λίγες μέρες στην απόλυση συναδέλφου μας, μητέρας με δεκαέξι χρόνια προϋπηρεσίας. Στις κινητοποιήσεις μας η διοίκηση του Αντέννα απάντησε με ποινικοποίηση των αγώνων μας, δικαστικές διώξεις των στελεχών της Ένωσης και προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει δια της διολισθήσεως να επιτύχει μονιμότητα στην μη εφαρμογή της ΣΣΕ μας.
--- Την ίδια ώρα η διοίκηση του ραδιοσταθμού BEST, αφού πρώτα μετέτρεψε κάποιο μέρος του εκπεμπόμενου προγράμματος σε τζουκ μποξ, αποφάσισε ότι για κάθε κακό φταίει ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της Ένωσης. Έτσι, ενάμιση μήνα μετά την εκλογή του, τον απολύει, ενώ ταυτόχρονα διακινούνται φήμες από τα ίδια εργοδοτικά φερέφωνα και για άλλες απολύσεις τεχνικών.
---Τέλος οι διοικήσεις των ραδιοσταθμών LOVE RADIO και HAPPY επί τρεις μήνες καθυστερούν την αποπληρωμή δεδουλευμένων των συναδέλφων μας.

Όλη αυτή η κατάσταση δεν μας οδηγεί στη μοιρολατρία. Αντιθέτως μας ατσαλώνει και δημιουργεί συνθήκες συσπείρωσης και αλληλεγγύης μεταξύ μας. Θα μας πάρουν μόνο αυτό που εμείς δεν θα διαφυλάξουμε, μόνο αυτό που εμείς οι ίδιοι, οργανωμένα, μαζικά και μεθοδικά δεν θα προασπίσουμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ αποφάσισε σε σημερινή του Συνεδρίαση την κήρυξη αυτόνομων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων στους τέσσερεις ραδιοσταθμούς Αντέννα, BEST, LOVE RADIO και HAPPY, για αυτή την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 και από τις 6.00 το πρωί.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις και να σταθούμε απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, προασπιζόμενοι τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μας. Τη ζωή μας.
Η εργοδοσία και οι εντολοδόχοι της σύντομα θα καταλάβουν ότι, σπέρνοντας ανέμους, θα θερίζουν θύελλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς