6 Μαρ 2011

Εξυγίανση στα ραδιο-φονικά ελλείμματα του 9,84




της Σόνιας Χαϊμαντά
Τα στοιχεία για το δημοτικό σταθμό της Αθήνας προκαλούν «σοκ και δέος»: Με ακροαματικότητα μόλις 0,5% και με έσοδα της τάξεως των 400.000 ευρώ ετησίως, εκταμιεύονταν κατά μέσον όρο 13,4 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες λειτουργίας του σταθμού των 384 εργαζομένων, εκ των οποίων οι 260 δημοσιογράφοι.

Μισθοί της τάξεως των 7.000 ευρώ και «λαμπερά» ονόματα της δημοσιογραφίας εξαντλούσαν την υποχρέωσή τους προς το σταθμό με το περνούν άπαξ του μήνα από το ΑΤΜ της γειτονιάς τους. Ανάλογο θυμό προκαλεί και η περίπτωση εργαζομένου ο οποίος δεν έκανε εκπομπή και ζούσε εκτός Αθηνών (σε νησί) με μεικτές αποδοχές 5.782 ευρώ.

Σοκ προκαλεί και η περίπτωση 4 απολυθέντων του σταρ σύστεμ των οποίων καταγγέλθηκε η σύμβαση: Μιας δημοσιογράφου που διατηρούσε άλλες δύο θέσεις στο Δημόσιο διδάσκοντας στο πανεπιστήμιο και έχοντας εκπομπή στην κρατική τηλεόραση, ενός επικεφαλής κρατικού φορέα ενημέρωσης που παράλληλα ελάμβανε μισθό και από τον 9,84 και μιας ακόμη δημοσιογράφου με σαφή συμφέροντα σε ανταγωνιστικό ενημερωτικό σταθμό. Βέβαια άλλοι 5 δημοσιογράφοι, προκειμένου να μη γίνουν αποδέκτες αρνητικών σχολίων, πρόλαβαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Πέρα των μειώσεων για ακόμη 11 δημοσιογράφους, ο γενικός διευθυντής Τ. Καμπύλης έλαβε την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις, προκειμένου να λυθεί η σχέση εργασίας. Τα έξοδα λειτουργίας τα τελευταία χρόνια ήταν κατά μέσο όρο 13,9 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2011 προϋπολογίζονται σε 6,4 εκατ. Προκύπτει δηλαδή μείωση εξόδων 55%, ενώ το προσωπικό μειώνεται κατά 30%.

Σε πρώτη φάση το κόστος μισθοδοσίας θα μειωθεί στα 4,9 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εξοικονομηθούν ως εξής: 800.000 ευρώ λόγω απολύσεων των 20 εργαζομένων αορίστου χρόνου, 1,3 εκατ. ευρώ από τις 60 συμβάσεις που δεν ανανεώθηκαν και 1,5 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση των νέων συμβάσεων έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς